*Nettavisen* Sport.

- Det er mulig å tenke tilbake på det

NY JOBB: Leif Gunnar Smerud skal lede det norske U21-landslaget. Foto: Anb Terje Pedersen (ANB)

Slik skal Leif Gunnar Smerud bli en suksess for Norge.

27.02.14 14:06

Den nye U21-landslagssjefen vil bruke sin egen erfaring for å få mest ut av sine spillere.

Leif Gunnar Smerud tar over U21-landslaget. Det kom fram på en pressekonferanse på Ullevaal stadion torsdag formiddag.

37-åringen har selv kamper for U21-landslaget, men tok aldri steget opp på A-landslaget. Han tror imidlertid det kan gi han en fordel i jobben med spillerne framover.

- Jeg tror det er mulig å tenke tilbake på hvordan det var å være der den gangen i den gruppa, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Du ser deg selv i deres situasjon?

- Ja, og det er en fordel regner jeg med. Noe har sikkert skjedd siden jeg var der selv. Det får jeg sette meg inn i, smiler Smerud – og legger til:

- Det som kjennetegner gjengen er en sult og en lyst til å vise seg fram og by på seg selv. Det skal vi dyrke.

To kamper uten betydning
Smerud tok over Hønefoss i 2011 og ledet laget i tre sesonger. I første sesong ble det opprykk og påfølgende sesong holdt de seg med ett poengs margin. Tredje og siste sesong endte med nedrykk, og etter sesongslutt ble han enig med Hønefoss om å avslutte samarbeidet. Det er en ydmyk Smerud som nå tar over herrenes nest beste landslag.

-Det har blitt gjort en usedvanlig bra jobb av Per Joar (Hansen) og Tor Ole (Skullerud), sier Smerud til ANB.

Neste mulige mesterskap for de norske unguttene er i 2017. Det er fortsatt to kamper igjen i kvalifiseringen til EM i 2015, men de er uten betydning etter en svak høst. Det gir imidlertid Smerud større spillerom i sin start på jobben.

-Det blir ikke fokus på kvalifisering i første periode. Det er to kvalikkamper vi skal gi alt i, men som uansett ikke vil gi mesterskap.

-Kvalikfokus blir det, men vi har litt tid, legger Smerud til.

Har tro på Smerud
Smerud har fulgt norsk fotball tett de siste årene, men innrømmer at han har en stor jobb foran seg.

-Det er en del unge spillere jeg har fulgt og kjenner mer til enn andre, men jeg skal sette meg inn i de aktuelle spillerne og hjelpe dem og bli kjent dem, forteller han.

Å trene et landslag og et klubblag er to forskjellige ting. Det er flere ting som gjør at toppfotballsjefen har tro på Smerud.

- Man får ikke trent så mye med et landslag. Man må sette et spill på få treningsøkter. Det er viktig å være en tydelig leder med kunnskap som du skal formidle, forklarer Semb.

- Fotballfaglig ståsted og tydelighet er vektlagt stort. Han har en tung utdannelse idrettsfaglig og innenfor psykologi og pedagogikk. Han er på mange måter en moderne trener, og jeg ser stort potensial i ham, fortsetter toppfotballsjefen.

Kontrakten til Smerud strekker seg til 2016, men med en mulighet for å forlenge om det blir EM-sluttspill.Øyvind Nilsen blir med som assistent ut inneværende kvalifisering.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.