- Det er nå det blir alvor for J19-spillerne

TUNGT TAP: Trener Jarl Torske og fotballpresident Yngve Hallén trøster spillerne etter 0-2-tapet for Spania i semifinalen i EM.

TUNGT TAP: Trener Jarl Torske og fotballpresident Yngve Hallén trøster spillerne etter 0-2-tapet for Spania i semifinalen i EM. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Even Pellerud er spent på hvem av J19-spillerne som tar steget opp til A-landslaget.

25.07.14 11:30

Det ble ikke EM-jubel på hjemmebane for Norges J19-landslag. A-landslagssjef Even Pellerud er spent på hvilke spillere som viser at de er klare for neste steg i fotballhierarkiet.

J19-laget røk ut med 0-2 for Spania i semifinalen torsdag. Svært mange var skuffet over at laget, som hadde gjort et meget bra mesterskap, ikke tok seg hele veien til søndagens finale.

- Vi har gjort alt riktig og hadde store forventninger til oss selv, oppsummerte trener Jarl Torske til NTB torsdag.

Pellerud var sammen med blant andre toppfotballsjef Nils Johan Semb til stede under kampen. Landslagssjefen gledet seg over hvordan J19-laget framsto og er spent på hva framtiden bringer for ungjentene.

- Det er jevnt over et bra besatt lag. Det er en bra generasjon fotballspillere. Å spå hvor mange av dem som blir A-landslagsspillere i framtiden, blir bare gjetting. Vi vet at alle sammen har talent. Det vi derimot ikke vet, er hvem som vil ta det neste steget. Det er det vi skal få se i tiden som kommer nå, sier Pellerud til NTB.

- Det er nå spillerne skal skille seg ut eller ei, fortsetter han.


I kampen mot Spania fikk han blant annet se at Cecilie Fiskerstrand gjorde en meget god kamp, uten at det ga resultat i form av avansement.

- Det er noen profiler på laget, som man alltid er spent på om vil levere som forventet. Det er spillere som Andrine Tomter og Cecilie Fiskerstrand, som har vært innom A-landslaget. Vi vet at de er gode, men i viktige kamper er det også spennende å se hvem andre som står fram. Jeg synes de to utmerket seg mot Spania, sier Pellerud.

Hans neste oppgave med kvinnelandslaget er Albania og Nederland i VM-kvalifiseringen. Norge topper sin kvalgruppe og er på god vei mot VM i Canada om ett år. (©NTB)

NORGES J19-LAG: Foran fra venstre: Synne Jensen, Sigrid Hansen, Cecilie Fiskerstrand, Tuva Hansen og Synne Skinnes Hansen. Bakfra venstre: Lisa Naalsund, Andrine Tomter, Marit Clausen, Ane Walsøe, Marie Marussen og Vilde Bøe Risa. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag