RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er naturlig at Norling blir diskutert

HODEPINE? RIkard Norling får ikke dreis på Brann. Torsdag kan hans tid i klubben være forbi.
HODEPINE? RIkard Norling får ikke dreis på Brann. Torsdag kan hans tid i klubben være forbi. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Brann-ledelsen har gått gjennom Rikard Norlings kontrakt. Torsdag blir hans skjebne avgjort.

LEVANGER/OSLO (Nettavisen): Branns svenske trener, Rikard Norling, kan få sparken etter tirsdagens ydmykende 1-4-tap for Levanger.

Bergensklubben har bare vunnet tre av sine ti første seriekamper i Obosligaen. Det er langt under forventningene man hadde i den fotballgale byen før sesongstart.

Trekker seg ikke

Og det kan komme til å koste Rikard Norling trenerjobben. Hans skjebne blir tema på styremøtet denne uka. Nettavisen kjenner til at Norlings navn ikke formelt sett er satt opp på sakslisten når styret møtes torsdag. De planene blir endret etter det ydmykende nederlaget mot Levanger.

Les også:– Norling i samtaler med AIK

- Jeg kan bekrefte at vi skal ha et styremøtet på torsdag. Det ble planlagt for cirka en måned siden. På agendaen står blant annet sport, men vi har ikke avtalt at vi skal diskutere Norling konkret. Men med situasjonen i klubben er det naturlig at han blir diskutert, sier styreleder i Brann Eivind Lunde til Nettavisen.

Etter det Nettavisen blir fortalt av kilder i klubben er styremøtet planlagt til klokken 09.00 på Brann Stadion. Men dette kan også bli flyttet til et senere tidspunkt samme dag.

Så sent som 18. mai møttes også det nye Brann-styret, to dager etter det pinlige 2-2-resultatet på hjemmebane mot bunnlaget Nest Sotra. Norling ble da ikke diskutert.

Svensken bortimot målløs etter 1-4-tapet for Levanger.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg tror jeg sier pass, sa Norling, før han la til at han ikke kommer til å trekke seg frivillig.

– Uro i spillergruppen

Nettavisen er også kjent med at det skal være misnøye med Norling blant enkelte av spillerne. Kritikken går blant annet på Norlings evne til å "coache" under kamp, og til å motivere spillerne til å yte på et høyere nivå.

Erik Huseklepp hevder imidlertid at spillerne er på Norlings side.

- Han har vår fulle tillit, og jeg vet han jobber så hardt han kan for å snu dette, sier Huseklepp til Nettavisen.

Lunde er ikke kjent med misnøyen blant spillerne, men vil heller ikke gi ytterligere kommentarer til Nettavisen i forbindelse med Norlings fremtid i klubben.

Selv om Norling ikke er satt opp som på agendaen til det kommende styremøtet, kan det likevel bli fattet et vedtak om hans avgang. Dersom noen av styremedlemmene fremmer dette forslaget og det får flertall, er Norling ferdig i klubben.

Lunde vil ikke avkrefte at dette kan skje.

- Det har jeg ingen kommentar til.

Konstituert daglig leder i klubben, Vibeke Johannesen erkjenner at det er tøft i klubben, men ønsker ikke å si mye til Nettavisen verken om spillermisnøye eller Norlings fremtid i Bergen.

– Situasjonen nå er vanskelig og vi har et planlagt møte i morgen (torsdag). Utover det kan jeg ikke kommentere noe.

Svensken har en årslønn på rundt tre millioner kroner, og Nettavisen kjenner til at avtalen hans skal være nøye gjennomgått av klubbledelsen.

Nettavisen har også vært i kontakt med andre sentrale personer i klubben, men de ønsker heller ikke å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere