- Det er noe av det verste jeg har sett

Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix

Slik ble Fredrikstad senket av Tremaine Stewart og Michael Barrantes.

28.08.12 10:37

FREDRIKSTAD - AALESUND 1-3:

Det tok ikke lang tid for Tremaine Stewart å sette inn 1-0-målet for Aalesund mot Fredrikstad mandag. Etter fire minutter gikk vestlendingene opp i ledelsen på Fredrikstad Stadion.

Men å prikke inn en lignende skuddfot, må ha tatt et kvart liv (altså 24 år ...).

Fra 15 meters skrått hold verken hamret eller klinket Stewart ballen i nettet, men på en voldsomt grasiøs måtte lobbet han den helt ytterst i krysset. Eller skrudde den? Eller kanskje han klinket den, likevel?

Hvor er Ivar Hoff når man først trenger nye begreper i fotball?

- Det er noe av det verste jeg har sett, var i alle fall TV 2-kommentatoren sin beskrivelse av målet, noe som for så vidt stemte i den positive forstanden.

- Kandidat til årets nydeligste mål, var Daniel Nannskog sin kommentar.

To fantastiske AaFK-mål
Den nydelige 1-0-scoringen var ikke det eneste Stewart, som for øvrig spilte sin første kamp etter at han kom hjem fra pappaperm i hjemlandet, foretok seg. Før førsteomgangen var over rakk han også å øke til 2-0, da han avsluttet et flott balløp mot et passivt FFK-forsvar.

Den nydelige 1-0-scoringen var heller ikke det eneste, lekre langskuddet Aalesund serverte i plankebyen, og passivt forsvarsspill fra vertene ble en gjenganger.

Like etter pause økte Michael Barrantes til 3-0, på en nesten identisk måte som Stewarts fantastiske scoring før pause. Barrantes skrudde (eller hva det var?) ballen i det lengste krysset fra 16 meter, og punkterte med det kampen.

Tre scoringer holdt til seier - årets første på bortebane - selv om vertene fikk med seg en bitteliten trøst da Mouhamed Gueye puttet til 3-1. Aalesund klatret to plasser på tabellen, mens Fredrikstad synker dypere, og dypere, og dersom det ikke snart tas noen alvorlige svømmetak oppover, vil Adeccoligaen være neste for den fotballfrelste byen.

- Det ser stygt ut akkurat nå. Vi spiller dårlig og får heller ikke resultater. Du kommer ikke langt med det, sa Fredrikstads kaptein, Jørgen Horn, etter kampen.

- Det var noen fine scoringer, og vi vinner for første gang på Gud vet hvor lenge. Det føles bra, sa en langt mer fornøyd Daniel Arnefjord.

FFK nærmer seg nedrykk
Med to strake tippeligatap i ranselen, var det et revansjesugent Aalesund som kom til plankebyen. Fredrikstad virket på sin side mer redde for å tape, og følgene det ville få, enn lystne på å vinne.

Hjemmebanedebutant Lars Grorud fikk applaus da han kom på banen, men ellers var det lite jubel å høre fra de hvitkledte supporterne.

Gjestene fikk kampen inn i tangorytmen, og med Stewarts to scoringer, og Barrantes' femte for sesongen, ble null poeng fasit for nedrykkstruede Fredrikstad, som ligger nest nederst, med fem poeng mer enn Stabæk og fire poeng opp til kvalikplass.

Aalesund klatret til tiendeplassen, og har Vålerenga foran seg og Odd bak seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.