*Nettavisen* Sport.

- Det er på grensen til utdritning

ARSENAL-UNGGUTT: Joel Campbell jubler over sin 2-0-scoring mot Manchester United.

ARSENAL-UNGGUTT: Joel Campbell jubler over sin 2-0-scoring mot Manchester United. Foto: Aris Messinis (AFP)

Arsenal-unggutt sendte Manchester United mot Champions League-exit.

26.02.14 09:48

OLYMPIAKOS - MANCHESTER UNITED 2-0:

David Moyes' debutsesong som manager i Manchester United har - mildt sagt - vært trøblete.

En sjetteplass i ligaen (foran Everton på lik poengsum, men med en kamp mer spilt), 15 poeng bak serieleder Chelsea, har ført til at tilliten hos deler av United-fansen allerede har begynt å skrante. Legg til ligacupexit mot Sunderland og en tidlig FA-cupexit mot Swansea hjemme på Old Trafford, og ligningen gir et utvetydig svar:

David Moyes er avhengig av en sterk prestasjon i Champions League for at sesongen ikke skal være en komplett fiasko.

Utgangspunktet som Manchester United skaffet seg i bortemøtet med Olympiakos i åttedelsfinalen var imidlertid ikke helt det manageren hadde håpet på.

- Det er mitt ansvar
Så var det da også en preget David Moyes som møtte pressekorpset etter kampen, som altså endte med 0-2-tap for Manchester United.

- Jeg hadde ikke forventet et slikt nivå på vår prestasjon. Vi var uheldige med styringen på det første målet, men vi gjorde ikke nok til å score et mål, sier han, ifølge NTB.

Han tar på seg ansvaret for den svake prestasjonen i Hellas.


- Det er mitt ansvar. Vi spilte ikke bra i kveld. Vi må spille bedre, og det kan vi. Det som er bra er at det gjenstår en returkamp. Vi skal gjøre alt for å snu det. Det er utvilsomt nok talent i Manchester United, men verken jeg eller laget viste det i kveld, forklarer han.

Vidic på bærtur
Mye av æren for Olympiakos' seier skal en Arsenal-spiller ha.

Ti minutter ut i andre omgang, på stillingen 1-0 til vertene, bestemte nemlig Olympiakos' Arsenal-innleide costaricaner, Joel Campbell, seg for å showe litt for de britiske gjestene.

Den 21 år gamle høyrekanten fikk ballen, slo tunnel på Michael Carrick, og curlet ballen i lengste hjørne fra 20 meter, helt utagbart for United-keeper David de Gea.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEKYMRET: David Moyes så ikke ut til å være strålende fornøyd med hva hans gutter fikk til mot Olympiakos. Foto: Petros Giannakouris (AP)

- Det er på grensen til utdritning, måten han gjør det på! Tunnel, også curler han den iskaldt oppe i lengste hjørne. En fantastisk scoring! utbrøt Viasats fotballekspert Vidar Davidsen, som ikke var helt imponert over Manchester United-forsvaret ved anledningen.

- Vidic, her er du helt på bærtur, bemerket han til United-stopperen, som var helt ute av posisjon til å forsøke å hindre scoringen.

Første tap på elleve kamper
Olympiakos burde i utgangspunktet være en overkommelig oppgave for Manchester United. Før matchen hadde rødtrøyene spilt mot greske lag ti ganger i Champions League, uten å ha tapt en eneste kamp.

Åtte seiere og to uavgjorte var fasiten. 24-4 i målforskjell.

Men årets Manchester United-utgave er en blek kopi av tidligere årganger.

Sju minutter før pause tok vertene ledelsen ved det man kan kalle god, gammeldags tur.

- Flere rynker hos Moyes
Ioannis Manniatis skjøt fra 20 meter, uten at skuddet så spesielt farlig ut. Alejandro Dominguez stakk imidlertid ut foten, skuddet skiftet retning, og de Gea var utspilt.

Klikk på bildet for å forstørre.

1-0: Alejandro Dominguez har stukket ut foten og satt David de Gea ut av spill, til 1-0 for Olympiakos. Foto: Aris Messinis (AFP)

1-0 til vertene, altså, og ekspertkommentator Davidsen mente at han allerede kunne se David Moyes' bekymrede ansikt bli enda mer bekymret.

- Han hadde rynker i panna før kampen, David Moyes, og jeg tror han har fått en til. Dette er ingen lett jobb for øyeblikket, kommenterte den tidligere Vålerenga- og Lyn-treneren.

Vidic på tynn is
Og det ble ikke enklere, ikke etter at Joel Campbell la på til 2-0.

Manchester United-forsvaret, som har vært blant de beste så langt i Champions League-sesongen, så ut til å være fullstendig blottet for selvtillit, og igjen var det Nemanja Vidic som fikk unngå.

- Han er så utrygg med ballen, og det samme er makkeren hans, Ferdinand. Når ingen av dem helst vil ha ballen, da er det ikke noe særlig å spille Champions League, kommenterte Davidsen ved én anledning, da den serbiske midtstopperen ble presset av de hardtarbeidende, greske angriperne.

Slett utgangspunkt
Flere mål ble det likevel ikke, uten at det gjør Manchester Uniteds utgangspunkt spesielt lystig.

På Old Trafford onsdag om to uker må Moyes' menn for all del unngå baklengsmål, mens Rooney, van Persie og de andre angriperne må nette minst to ganger.

Alt utenom dette vil bety en fullstendig fiaskosesong for de røde djevlene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.