*Nettavisen* Sport.

- Det er på tide å ta dem

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Martin Andresen og Vålerenga har funnet formen, men må bryte en barriere for å fortsette klatringen.

21.09.11 19:34

VALLE (Nettavisen): Etter at Martin Andresen tok over styringen i Vålerenga, har ikke laget slått Rosenborg i Tippeligaen.

Null seiere, to uavgjorte og fem tap er den dystre statistikken for Vålerengas trener i møte med trønderne.

Aldri slått RBK
Noe Rosenborg-kompleks vil imidlertid ikke Andresen høre snakk om.

- Som spiller hadde jeg noe sånt som 14 kamper på rad uten å tape mot Rosenborg i storhetstiden deres. Jeg henger meg ikke opp i slike ting, sier Andresen til Nettavisen.

Han innrømmer imidlertid at det ville smakt med tre poeng mot gjestene fra Trøndelag kommende søndag.

- Det er på tide å ta dem nå. Rosenborg har vært veldig bra og er det store formlaget i Tippeligaen. Det blir en veldig fin test for oss, sier Andresen.

To lag i høstform
Vålerenga har også hatt en fin start på høstsesongen og har vunnet fire av de fem siste kampene. Poengtapene hjemme mot Sogndal og Odd Grenland er likevel litt irriterende, innrømmer Vålerenga-sjefen.

- At vi ville komme tilbake, sa vi for lenge siden. Flere har funnet formen, og vi har fått folk tilbake fra skade. Det har vært en positiv utvikling og en klar forbedring i prestasjonene den siste tiden. Poengtapene mot Odd og Sogndal føles litt unødvendige, sier Andresen.

Den tidligere Brann- og Stabæk-profilen tror fortsatt at RBK har en mulighet til å ta hjem gullet i årets sesong, men håper å stikke kjepper i hjulene for Jan Jönssons gulljagende mannskap.

- Rosenborg kan ta gullet, men Molde er fortsatt favoritter. Vi må opp mot vårt aller beste for å slå dem, og jeg ser for meg en jevn og tett kamp.

Stoor fra start
Freddy dos Santos sto over onsdagens trening på grunn av en lyskeskade.

Mot Rosenborg, soner Andreas Nordvik karantene, og Vålerenga-treneren håper derfor å få veteranen spilleklar til søndagens storkamp.

- Tre kamper på en uke ble for mye for Freddy, men jeg håper han er klar til helgen, sier Andresen.

Nordviks karantene åpner også for at Fredrik Stoor får muligheten på høyreback. Svensken har slitt med å finne seg til rette i Vålerenga, men får en mulighet til å vise seg fram mot gamle lagkamerater søndag.

- Fredrik starter mot Rosenborg. Han har brukt litt tid på å tilpasse seg. Samtidig har han slitt med skader, men han er på gang igjen nå, mener Andresen.

Skulle Vålerenga-treneren ta sin første seier mot Rosenborg, kan laget klatre forbi trønderne på tabellen, avhengig av resultatet mellom Rosenborg og Sogndal torsdag

P.S. Mohammed Fellah har trent alternativt etter at han pådro seg en strekk i kampen mot Odd Grenland, men håper å rekke søndagens kamp. Fegor Ogude er også usikker på grunn av en skulderskade.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.