RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB Scanpix

- Det er på tide med et norsk mirakel

U21-heltene håper på nye stolte landslagsøyeblikk.

Det er snart 15 år siden miraklet i Marseille da Norge slo Brasil 2-1 i VM. Nå håper U21-heltene på nye stolte landslagsøyeblikk.

Norge U21 møter Spania i EM-semifinale i Netanya lørdag. Motstanderen blir omtalt som verdens beste U21-lag. Oppgaven kan virke formidabel.

– Jeg synes det er på tide med et norsk mirakel, sier Omar Elabdellaoui.

Kaptein Stefan Strandberg synes også det begynner å bli lenge siden Tore André Flo og Kjetil Rekdal senket Brasil.

– Det er litt for lenge Norge har prestert bra i et fotballmesterskap. Det er gøy at vi har tatt oss til semifinale. Vi skal gjøre alt vi kan for å skape et nytt slikt øyeblikk, sier lyngdølen.

På tide
Jo Inge Berget har vært med å slå ut Frankrike i kvalifiseringen og England i gruppespillet.

– Nå kan vi ta enda et topplag. En Spania-seier vil bety mye. De er det beste laget i Europa og en seier tar oss til EM-finale. Det er stort, sier hadelendingen.

Stefan Johansen jaget seriegull med Strømsgodset i fjor høst. Det ble med drømmen. Nå vil Vardø-gutten til EM-finale.

– Det er på tide. Vi går for å vinne. Historie og historie, «nudagen» er «nudagen». Dette blir fort den største kampen jeg har spilt. Vi hadde noen Godset-kamper i fjor som var viktig i jakten på seriegull, men et EM-sluttspill er noe annet, sier 22-åringen.

Bekreftelse
Omar Elabdellaoui har rykket opp til 1. Bundesliga med Eintracht Braunschweig. Nå kan han oppleve mer moro på fotballbanen.

– Jeg vet ikke hvilket ord som blir riktig, men en seier mot Spania blir veldig, veldig stort. Spania er favoritter og har utrolig mange gode fotballspillere. En seier vil bekrefte at vi kan slå hvem som helst, sier den hurtige høyrebacken.

Landslagssjef Tor Ole Skullerud gleder seg til det som han omtaler som den største kampen i hans trenerkarriere.

– Ja, jeg er veldig klar for et nytt mirakel. Vi må være veldig tydelig på at vår identitet fortsatt duger, sier Skullerud.

Lørdag kveld får vi svaret på om U21-landslaget tar seg til finale. Det har Norge aldri klart på dette alderstrinnet. Bronsen fra 1998 er bestenoteringen som ble tangert i sommer.

En nytt mirakel vil bryte nye barrierer for hele Norges nye kjæledegger.

– Når du ser på de utrolige spillerne Spania har, tror jeg de også ville vært blant verdens beste A-landslag også. Seier vil overgå alt jeg og vi har gjort, sier kaptein Strandberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere