*Nettavisen* Sport.

- Det er riktig at Martin er litt forbannet nå

FIKK IKKE SPILLE: Martin Ødegaard så hele Malta-kampen fra benken.

FIKK IKKE SPILLE: Martin Ødegaard så hele Malta-kampen fra benken. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

15-åringen kom ikke på banen mot Malta.

11.10.14 01:41

VALLETTA (Nettavisen): Norge spilte en grei kamp mot Malta fredag og innkasserte oppskriftsmessig tre poeng. Joshua King og Mats Møller Dæhli scoret målene for det norske laget.

Den store snakkisen etter kampslut var likevel Martin Ødegaard. Det var ventet at unggutten ville få spilletid mot Malta, men selv om kampen ble avgjort tidlig, kom han aldri innpå.

- Ikke skuffet
Det fikk mange til å reagere og i sosiale medier har mange spurt seg hvorfor landslagssjef Per-Mathias Høgmo tok han ut, om han ikke skulle spille?

Selv tok imidlertid Ødegaard det hele med ro. Pressen sto samlet og ventet på Strømsgodset-spilleren etter kampslutt og fikk til slutt noen ord med 15-åringen. Som alltid virket Ødegaard fattet og ydmyk.

- Jeg føler dette var en god kamp. Vi hadde kontroll fra start til slutt. Når du sitter på benken, ønsker du alltid å komme inn, men jeg vil få flere sjanser, sier Ødegaard til pressen.

- Det er ikke noe jeg stresser med. Jeg er ikke skuffet, legger han til.

Til Drammens Tidende sier imidlertid onkel Thomas Ødegaard at nevøen nok likevel var en smule skuffet over å ikke slippe til mot malteserne.

- At det booster både oss og omgivelsene hjemme at vi vinner og gjør en solid prestasjon, er helt sikkert. At Martin også er veldig glad for det (3-0-seieren) er helt sikkert. Så får vi se mandag hva som skjer da. At han er litt forbanna nå, det skal han være og det er riktig, sier han til dt.no.

Allerede mandag vil det bli nye muligheter for Ødegaard, mot Bulgaria. Unggutten har imidlertid ikke fått noen signaler om han vil få spilletid i kampen, eller ikke.

- Jeg skal gjøre mitt og forberede meg til den kampen. Jeg skal gjøre det som skal til.

- Har Høgmo sagt at du skal få spille?

- Det vet ikke jeg noe om. Det må dere ta med ham. Jeg har ikke hørt noe om den kampen.

- Ingen hast
Det var alt Ødegaard rakk å si, før han ble ført videre til TV-teamene som ventet. Trykket rundt 15-åringen har vært massiv den siste tiden. Norges Fotballforbund har derfor vært klare på at de ønsker å skjerme Ødegaard.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ble også spurt om Ødegaard, da han møtte pressen til pressekonferanse etter seieren mot malteserne fredag.

- Martins sjanse kommer. Det er ingen hast. Når du er 15 år så har du kanskje 17-18 år foran deg. Det norske folk skal få se Martin Ødegaard, sier han med et smil.

Noe mer enn det ønsket ikke Høgmo å si om Ødegaard.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.