- Det er sjelden du ser noe som dette. Det er grusomt!

HERJET: Arsenal og Theo Walcott var i det lekne hjørnet da Aston Villa kom på besøk søndag. Walcott scoret mål nummer tre - sitt første i serien denne sesongen - og bidro til det som til slutt ble en meget pen seier.

HERJET: Arsenal og Theo Walcott var i det lekne hjørnet da Aston Villa kom på besøk søndag. Walcott scoret mål nummer tre - sitt første i serien denne sesongen - og bidro til det som til slutt ble en meget pen seier. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)

Arsenal kjørte over et ursvakt Aston Villa.

01.02.15 19:33

ARSENAL - ASTON VILLA 5-0:

Et Arsenal i praktslag fikk en veldig enkel oppgave da Aston Villa kom på besøk til London.

Vertene regelrett herjet med et svakt bortelag, og både kunne og burde ha vunnet med mer enn fem mål etter å ha ledet med ett til pause.

- Grusomt å se på
Arsenal var gnistrende gode, men Aston Villas innsats fikk flere til å å sette søndagskaffen i halsen.

- Det er sjelden du ser at noen på dette nivået er så dårlige som det Aston Villa er i dag. Det er grusomt å se på! var Erik Thorstvedts knallharde dom over Villa i TV 2s Premier League-studio.

- Det er klart at de møter et godt lag i Arsenal, men det de viser her er ikke i nærheten av å være bra nok, fortsatte Thorstvedt.

Theo Walcott scoret mål nummer tre - sitt første i serien denne sesongen - og var en svært fornøyd mann da han møtte pressen etter kampen.

- I andre omgang var vi fantastiske, jeg kan ikke komme på en mer enveiskjørt omgang en den. Det var en herlig seier og det var deilig å føle at publikum var med hele veien, sa Walcott ifølge BBC.

- Vi måtte være tålmodige fordi de prøvde å stoppe oss når vi gikk framover. Utover i kampen fikk vi flere sjanser til å spille gjennom leddene deres, og det utgjorde forskjellen, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Ett lag på banen
Den første omgangen på Emirates kunne oppsummeres på en måte: Arsenal.

Hjemmelaget gikk ut i hundre og utnyttet et hodeløst Villa-forsvar gang på gang.

Ikke engang minuttet var spilt da Theo Walcott kom alene gjennom mot Brad Guzan, men den lynhurtige angriperen viste at superformen ikke er på plass og rotet bort muligheten.

Det skulle likevel ikke ta mer enn sju minutter før historien gjentok seg. Mesut Özil hælflikket ballen inn i bakrommet hvor Olivier Giroud plutselig hadde flere titalls meter forsprang til nærmeste forsvarsspiller. Franskmannen lobbet ballen enkelt over Guzan og sendte vertene opp i 1-0.

At dét resultatet sto seg utover omgangen, var en lite under.

Arsène Wengers menn gjorde som de ville på den strøkne gressmatta og ville doblet ledelsen hadde det ikke vært for stolpetreff og sløsing med sjansene.

Like før pause kunne at på til Aston Villa ha sørget for en høyst ufortjent utligning, men David Ospina vartet opp med en kjemperedning på forsøket til Andreas Weimann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ÅPNET SCORINGSSHOWET: Olivier Giroud satte inn kampens første scoring med en utsøkt avslutning. Foto: John Walton (PA Photos / NTB scanpix)


Fortsatte storspillet
Etter sidebyttet så det en liten stund ut til at gjestene fra Birmingham skulle komme mer med i kampen, men etter å ha vært på bølgelengde i noen minutter, kom dagens andre baklengsmål.

Rollene fra første omgang var byttet om da Olivier Giroud serverte Mesut Özil i bakrommet. Tyskerens kopierte lagkameratens avslutning fra tidligere i kampen og satte ballen sikkert ned i det lengste hjørnet.

Arsenal var overlegne og kampen var i prinsippet avgjort. Uten at alle Arsenal-spillerne var fornøyde av den grunn.

Theo Walcott satte inn det tredje for dagen etter at han avsluttet en mønsterkontring fra de rød-hvite.

Mot slutten gikk bortelaget helt opp i limingen og Santi Cazorla og Hector Bellerin sørget for at det til slutt ble hele 5-0 på Emirates.

Det var ikke et mål for lite.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.