*Nettavisen* Sport.

- Det er slik som sikrer heltestatus

SCORET: Håvard Nielsen scoret et flott mål mot Hannover 96. Foto: Imago/hübner

Norsk Bundesliga-duo høster skryt.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Håvard Nielsen og Omar Elabdealloui har vært en meget god duo for Braunschweig i det siste! Jeg er imponert! I helgen vartet Nielsen opp med en fin scoring i hatkampen mot Hannover. Heltestatusen sikres fort med sånne scoringer! I tillegg til å score, jobbet han også mye nedover i banen. Han sto sjeldent stille og han viste trener Torsten Lieberknecht at han er en plass verdig i startelleveren. Omar Elabdellaoui løper hele tiden og han er voldsomt fottrap. Han har et hardt skuddbein og er veldig flink til å ta initiativ fremover i banen. Han er en veldig god støttespiller for angriperene. Omar og Håvard spiller fint med hverandre. De kjenner hverandres spillestil og dermed får de til gode kombinasjoner. Tror vi kommer til å få se disse to samtidig på banen for Braunschweig mye fremover.

2) Bayer Leverkusen har skuffet meg utrolig mye de siste månedene. De var klare utfordrere til andreplassen, men så har de av en eller annen merkelig grunn falt fullstendig sammen. Spillerne selv forklarer situasjonen som «veldig merkelig». De har noen skader for øyeblikket på viktige spillere som Sidney Sam, Stefan Reinhartz, Jens Hegeler, Ömer Toprak og Robbie Kruse, men allikevel så mener jeg at de har mannskap som skal prestere mye bedre. Nå har Sami Hyypiä fått sparken og Sascha Lewandowski har overtatt. Sistnevnte hadde god suksess forrige gang han var trener i klubben, men jeg er usikker på om han er rett mann til å få Leverkusen oppover på tabellen igjen. Jeg er redd dette kan ende med «bare» Europa League for Leverkusen. Laget spiller ikke med hjertet utenpå drakta lenger, og det straffer seg fort i Bundesliga.

3) Jeg tror faktisk Wolfsburg kan kunne ende opp på den siste Champions League-plassen i Bundesliga. De har ikke et så vanskelig program igjen og burde ta en del poeng på de siste fem kampene. De er et lag i god form og jeg synes de var uheldige som ikke fikk med seg poeng borte mot Dortmund. Jeg synes dog at de er litt for avhengig av Ivica Olic på topp. De har kun ham og Bas Dost. Det er det eneste de har på spissfronten. Olic skal mest sannsynlig bort etter sesongen og om Wolfsburg skal kunne hevde seg i Europa så må de handle i sommer.

Se de beste målene fra runden:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=R5zNwcpORWX-rm2fbaR-rQ4-Rz5ERxwKeXWGLwh9zvyVdsUshtmT5zHgWq-KcN50WnRk3bhv5LtdZeoSNhWUbtLrEAV6_wrD1vg3J-_BIVGgqNp7XTKCu3WJ5yINyPiTvFcGdow2Z4k&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


4) Jens Keller var veldig nære på å få sparken som trener i Schalke, men det skulle vise seg at det var et lurt valg av ledelsen å beholde han videre. Keller har fått mer tid på seg og nå har han virkelig fått laget på rett kjøl igjen etter en treg start på sesongen. Laget står med kun ett fattig tap på siste 14 seriekamper og jeg mener at mye av grunnen til det er fordi Keller satser ungt. Julian Draxler, Leon Goretzka, Max Meyer og Kaan Ayhan får mye spilletid og de viser seg plassen verdt. Keller får disse unge spillerne til å yte maks og når han i tillegg har en Huntelaar i storform på topp, så er det ikke rart at klubben er i medvind om dagen. Fra å være helt utenfor en plass i Europa, så kjemper de nå om seriesølvet. Pilen peker klart oppover for «Königsblauen»!

5) Det har vært en meget fin og positiv runde sett med norske øyne! Omar Elabdellaoui startet og spilte hele kampen for Braunschweig i hatoppgjøret mot Hannover, mens Håvard Nielsen startet, scoret et flott mål og ble byttet ut etter 87 minutter. God kamp av begge to. Håvard Nordtveit startet og spilte hele kampen for Gladbach borte mot Nürnberg. Per Ciljan Skjelbred startet, spilte hele kampen og bidra med en assist for Hertha Berlin i 1-1-kampen mot Hoffenheim. Tarik Elyounoussi startet også for Hoffenheim, men ble byttet ut etter 62 minutter. Både Moa og Vegar Eggen Hedenstad var ubenyttede reserver i kampen mellom Stuttgart og Freiburg.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag