RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Fredrik Midtsjø (midten ) og Silva Douglas i Europacupkampen mellom RBK og FC Dnipro på Lerkendal stadion.
Fredrik Midtsjø (midten ) og Silva Douglas i Europacupkampen mellom RBK og FC Dnipro på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Det er tøffere både fysisk og psykisk

Hvis noen skulle være i tvil. Det er langt tøffere å spille i Europa, enn i Tippeligaen. Selv om de norske lag har begynt å hevde seg.

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg ligger sist i sin gruppe. Torsdag tapte de hjemme for fjorårets Europa League-finalister, Dnipro Dnipropetrovsk. Likevel har trønderne imponert i det nest-gjeveste selskap.

Et sterkt bortepoeng i Frankrike mot St-Etienne etterfulgt av en jevnspilt batalje mot Dnipro gjorde at flere Rosenborg-spillere føler de kan hevde seg i en tøff gruppe.

- Det er bedre spillere og du må være konsentrert i 90 minutter. Det går fortere og det er tøffere, både fysisk og psykisk, sier årets RBK-komet, Fredrik Midtsjø, til Nettavisen.

Han var en av flere RBK-ere som mente at andre gruppespillskamp i Europa League viste at trønderne har noe der å gjøre. Selv om laget må ta læring av tapet mot Dnipro.

Molde imponerer

Et annet norsk lag som definitivt har noe i Europa å gjøre er fjorårets seriemestere Molde. De har tatt en tøff gruppe med storm og leder med fire poeng. Først ut overrasket de hele Europa med en sterk borteseier mot Fenerbache før de i runde to holdt den nederlandske storklubben Ajax til 1-1 på hjemmebane.

- Hva er det som egentlig er forskjellen på Tippeligaen og Europa League?

- Det er alt egentlig. Det er hurtighet, hvor kjappe de er til å håndtere ball og slippe den videre. Man må være på tå hev defensivt, de trengte jo bare en sjanse så satt den i nota, sier Midtsjø og henviser til at Dnipro bare produserte en målsjanse på Lerkendal og den fikk laget uttelling på.

- Du må være litt mer på tå hev enn i Tippeligaen. Det går litt fortere i Europa, forklarer indreløperen.

Mysteriet Molde

For selv om Midtsjø mener det er langt tøffere i Europa har Molde jobbet hardt for å motbevise trønderen. Laget har som kjent imponert i gruppespillet hittil mens seriespillet har lugget. Molde befinner seg helt nede på en syvendeplass i Tippeligaen.

Fjorårets versjon av turneringa inneholdt ingen norske lag. Rosenborg står nå med et poeng på to kamper, likevel ser Midtsjø lyst på gruppespillet fremover selv om neste motstander heter Lazio.

- Vi har vært gode mot begge laga i gruppespillet. Så hvorfor ikke Lazio og? Vi var fullt på høyde med Dnipro så vi har noe i turneringa å gjøre, forklarer han.

Akkurat det får han støtte i fra lagkamerat Pål Andre Helland.

- De er ikke et hav bedre enn oss. Prestasjonsmessig er det bra, men det går ett hakk fortere enn i Tippeligaen så du har litt dårligere tid. Og når du har dårligere tid så blir valga og utførelsen litt dårligere, så det må vi lære av og heve nivået til neste gang, avslutter høyrekanten.

Tøffe kamper

Rosenborg skal møte Lazio i Italia i runde tre av gruppespillet den 22. oktober. Deretter snus terminlisten så man møter de tre lagene på nytt. Da venter blant annet to kamper hjemme på Lerkendal. Og det å ha hjemmekamp i Europa kan gjøre en stor forskjell.

- Disse lagene er helt annerledes når de kommer hit. Bortekampene er vesentlig annerledes, der blir tempoet mye høyere, sier Jonas Svensson til Nettavisen og husker tilbake til 2012 da Rosenborg møtte Metalist på bortebane i tilsvarende turnering. Da vant ukrainerne 3-1.

Deila i neste

Når Rosenborg gjester Italia blir vår andre representant i Europa hjemme i Norge. Molde tar nemlig i mot Ronny Deila og Celtic på Aker Stadion. Gjestene ankommer Molde med to uavgjort-resultater og er på jakt etter å ta alle tre poengene mot et ubeseiret Molde-lag.

Det blir en viktig kamp for hjemmelaget. Etter det skal laget ut på reise til Skottland for å høre ‹‹You´ll Never Walk Alone›› på Celtic Park før de får besøk av revansjelystne tyrkere. Gruppespillet avsluttes i Nederland når Molde gjester Amsterdam Arena for møte Ajax.

Se denne ukens episode av Tippemagasinet her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere