RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er trist å tenke på

Foto: Martin Busk (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Jamie Carragher til Nettavisen om Luis Suarez, Istanbul, framtiden og Brendan Rodgers.

ELVERUM (Nettavisen): En ny Premier League-sesong nærmer seg med stormskritt og alt er som det pleier å være.

Spillerne er på vei tilbake fra ferie, ryktebørsen løper løpsk, og fansen klarer knapt å vente på favorittklubbens neste signering.

I Liverpool er imidlertid bare nesten alt som det pleier å være. Når spillerne returnerer til Melwood etter sommerferien, er det én mann som vil være savnet.

For første gang på 16 år kommer ikke Jamie Carragher til å melde seg til tjeneste for sitt kjære Liverpool etter fotballferien.

Klubblegenden har lagt skoene på hylla for godt.

I helgen satte Nettavisen seg ned med 35-åringen og snakket blant annet om hvordan det vil være å følge Liverpool fra utsiden i årets sesong.

- Kommer til å savne alt
Liverpool-legenden innrømmer at det ikke blir enkelt å sitte og se på når gamle lagkamerater sparker i gang en ny sesong på Anfield.

- Jeg tror jeg kommer til å savne alt sammen egentlig. Å spille, trene, være med lagkameratene hver dag. Å vinne trofeer og spille store kamper. Å være fotballspiller er en fantastisk jobb. Det er derfor det er så mange barn som vil bli fotballspiller. Det er et fint liv, men én gang må man gi seg, sier Jamie Carragher til Nettavisen.

19. mai spilte han sin aller siste kamp på Anfield da fortapte Queens Park Rangers ble slått 1-0. Liverpool-legenden synes det er leit at han aldri igjen skal gå ut på Anfield før en Premier League kamp.

- Jeg bestemte meg allerede i januar eller februar, så jeg hadde god tid å tenke på det. Vi visste at dagen ville komme. Det var en fin dag, men det er trist å tenkte på at jeg ikke skal spille på Anfield for Liverpool igjen. Likevel, må man må legge opp på et tidspunkt, og jeg mener dette var riktig tidspunkt for meg.

Etter 17 sesonger i Liverpool, er han ikke i tvil om hva som er karrierens store høydepunkt. Champions League-trifumfen fra 2005 rager over alt annet, mener Carragher.

- Istanbul er høydepunktet, uten tvil. Det var en fantastisk kamp. En herlig kveld for supporterne og alle som så på. Jeg er sikker på at alle supporterne i Norge også så på. Det er helt klart høydepunktet, sier Carragher.

Tror Suarez blir
De siste sesongene har Liverpool slitt med å kvalifisere seg til Champions League. Et nyrikt Manchester City og et Tottenham i framgang, har gjort konkurransen tøffere. Carragher har imidlertid tro på Champions League-fotball på Anfield i 2014-2015.

- Ja, jeg tror det. Det må være målet. Klubben må tilbake dit. Manageren vil ha inn forsterkninger tidlig og har allerede gjort noen nye signeringer. Det er bra for oppkjøringen. Jeg tror klubben vil gjøre det bra.

- Hvor viktig er det å beholde Luis Suarez for å nå det målet?

- Det er veldig viktig. Han er en av verdens beste spillere. Alle klubber i verden vil ha en spiller som ham i troppen. Forhåpentligvis blir han.

- Tror du han blir værende?

- Jeg tror det, ja.

Hyller Rodgers
Med enten Rafael Benitez eller Gerard Houllier som manager i 12 av sine 17 år på Anfield, er det ikke unaturlig at de to har hatt mest innflytelse på midtstopperen. Det Brendan Rodgers har utrettet i løpet av et år har imidlertid også gjort inntrykk.

- På hvilken måte har Rodgers satt sitt preg på Liverpool?

- Måten han liker å spille fotball på. Liverpool har alltid hatt et godt pasningsspill, men han vil gjøre det enda mer. De unge spillerne fra akademiet får også sjansen. Det har de kanskje ikke fått tidligere. Under Brendan Rodgers har de fått mange sjanser i Premier League. Etter jul hadde vi mange gode resultater, så vi må ta med oss det inn i den neste sesongen, sier Carragher.

Denne sommeren har Rodgers allerede sikret seg Kolo Toure, Iago Aspas, Luis Alberto og Simon Mignolet. Carragher synes det ser lovende ut for gamleklubben.

- Han har hentet spanske spillere, som passer vår måte å spille på. Det er unge spanske spillere, som har blitt oppdratt til å spille på den måten. Han har hentet en keeper, så det blir god konkurranse for Pepe Reina også. Jeg er sikker på at det kommer to eller tre spillere til også.

Carragher har spilt 508 Premier League-kamper, og 737 kamper totalt for klubben, men når de røde serieåpner mot Stoke 17. august, skjer det uten Liverpool-legenden på banen.

For fansen har han allerede gjort mer enn nok for å gå inn i historiebøkene som en sann legende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere