- Det er tungt

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Men målgivende og seier berget Rade Pricas humør.

16.08.09 08:45

ROSENBORG - BODØ/GLIMT 2-0:

LERKENDAL (Nettavisen): - Nei, ropte publikum på Lerkendal. 68 minutter var spilt på Lerkendal og stillingen var 1-0 til Rosenborg. Og ballen, den var i bena til Radde Prica.

Rosenborg-spissen så ut til å skusle bort sin fjerde gode sjanse, men mulig var det publikum som fikk Prica til å ombestemme seg.

Ballen sendte han nemlig til Steffen Iversen, som dundret inn 2-0.

-Hehe, jeg hørte at publikum ropte det ja. Men heldigvis scoret Steffen og da hadde vi en trygg ledelse, sier Prica til Nettavisen.

- Tenker for mye
For Rade Prica var et funn for Rosenborg i vårsesongen. I sommer har det gått mer trått, og Prica har slitt med å finne formen fra i vår.

-Jeg tenker for mye. Man misser noen sjanser, sliter litt med touchen og da begynner man å fundere litt, forteller Prica.

Også Rosenborg-trener Erik Hamrén ser at toppscoreren sliter for tiden, men nekter for at han er bekymret.

-Ikke så lenge vi vinner, sier Hamrén til Nettavisen, før han utdyper litt:

-Man kan se det på touchen til Prica, at han ikke er i sin beste form. På sitt beste bestemmer han seg kjapt og skyter på første. Nå tar han gjerne en berøring ekstra, og da har han ofte brukt opp sjansen, sier Hamrén.

- Jobbe knallhardt
Men selv om Prica ikke vil krisemaksimere, erkjenner svensken at det er tungt når det butter i mot.

-Som angrepsspiller ønsker man jo å score mål, derfor er det tungt når man ikke får ballen i mål, sier Prica.

Men troen har han ikke mistet, og Prica vet hva som må til for å komme seg tilbake der han var.

-Man har slike perioder. I Aalborg gikk jeg 12 kamper uten mål, for så å score 14 på de neste ti, så det går fint. Man må bare jobbe knallhardt på trening, helt til man får feelingen igjen, forklarer svensken.

Lustig ropte
Og Prica var ikke bare involvert i Rosenborgs andre mål. På 1-0-scoringen til Mikael Lustig var Prica farlig nære på å ødelegge. Innlegget fra Sapara var på vei mot svensken, men da tok landsmannen Lustig affære.

-Jeg ropte til Rade at jeg kom. Han har jo tross alt 9 mål, jeg har jo bare 2, ler Lustig.

-Nei da, det er lettere for meg som kommer bak og kan styre ballen, framfor Rade, som er i duell med en Glimt-spiller, sier Lustig.

Prica nekter for at han hadde planer om å forsøke å stjele målet.

-Han roper og jeg lar den gå. Jeg ser tidlig at innlegget er for høyt til at jeg kan styre det på mål, sier Rosenborgs toppscorer.

Og selv om Prica innrømmer at formen har hatt en nedadgående kurve den siste tiden, ser svensken positivt på tiden som kommer.

- Ja, denne kampen var mye bedre enn Molde, så da går det vel oppover igjen får man tro, avslutter en, tross alt, smilende Prica.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.