RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er uakseptabelt, jeg vil ikke godta det

MÅ GJØRE JOBBEN: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær tror det blir tøft i Championship neste sesong.
MÅ GJØRE JOBBEN: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær tror det blir tøft i Championship neste sesong. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær advarer sine egne spillere mot å tro det blir enkelt å komme tilbake til Premier League.

Det gjør den norske Cardiff-sjefen i et langt intervju med Wales Online etter nedrykket fra Premier League.

Solskjær vil ha nulltoleranse for spillere som tar lett på oppgaven.

- Det er ikke sjanse i havet for at jeg godtar at noen av spillerne ikke er 100 prosent til stede. Det er uakseptabelt, jeg vil ikke godta det. Det blir lett å oppdage, og slike spillere kommer ikke til å vare. Vi gjør det «my way or the high way», sier Solskjær til avisen.

Cardiff-manageren tror nemlig det kommer til å bli en krig om billettene tilbake til Premier League.

- Man må ha hodet på rett plass når sesongen starter, for det fungerer ikke slik at vi enkelt kommer til å rykke rett opp igjen. Man må gjøre seg fortjent til et opprykk, og alle som har rykket opp vet hvor vanskelig det er, sier nordmannen.

Tøft program
På spørsmål om hva Solskjær anser som den største utfordringen neste sesong, trekker han frem det travle kampprogrammet i Englands nest øverste divisjon. I Premier League spilles det 38 kamper, men i Championship spilles det hele 46.

- Det er kamper lørdag, tirsdag, lørdag. Rotasjon blir enda viktigere neste sesong, sier han.

Mye av kritikken mot Solskjær har gått på at han aldri bestemte seg for en førsteellever. Cardiff mønstret ulike ellevere i kamp etter kamp.

- Det er fordeler og ulemper ved å ha mange spillere på cirka samme nivå. Jeg kunne ha, eller i etterpåkloksapens lys; jeg burde ha gjort som Tony Pulis. Funnet meg en førsteellever og stått på det ut sesongen, sier Solskjær.

Nå vil han bare komme igang med en ny sesong, som forhåpentligvis blir mer suksessfull. Solskjær gleder seg.

- Jeg er veldig giret. Jeg elsker fotball, jeg elsker utfordringer. Jeg tror også at ett steg tilbake kan resultere i et gigantisk steg fremover, for vi har fått smake på Premier League og lært masse, sier han.

- Tok dårlige avgjørelser
Cardiff endte på sisteplass i den engelske toppdivisjonen denne sesongen. Waliserne vant bare sju seriekamper, og tre av dem kom under Solskjærs ledelse siden han tok over som manager i januar. Nedrykket ble et faktum forrige helg.

Han tar selvkritikk for hvordan sesongen utspilte seg.

- Jeg har tatt dårlige avgjørelser, men jeg skal lære av feilene mine som manager, akkurat som jeg gjorde som spiller. Jeg er en bedre trener nå. Livet gir deg erfaring, sa den tidligere Manchester United-stjernen denne uken.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere