RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er urettferdig

Sist oppdatert:
Har Xabi Alonso et poeng?

BAYERN MÜNCHEN - REAL MADRID 0-4 (0-5 sammenlagt):

Real Madrid hadde full kontroll mot Bayern München i semifinalen av Champions League tirsdag kveld og vant med råsterke 4-0 i Tyskland.

Dette betyr at den spanske klubben møter enten Chelsea eller byrival Atletico Madrid til finalen den 24. mai i Lisboa. Den andre semifinalen spilles onsdag.

Midtbanestrateg Xabi Alonso må imidlertid stå over den kampen. Han pådro seg et noe unødvendig gult kort tirsdag og må dermed sone suspensjon.

Akkurat det liker den tidligere Liverpool-spilleren dårlig.

- Regelen er ikke rettferdig. Vi spiller 13 kamper og da er det ikke så rart at en spiller pådrar seg tre gule kort. Regelen må endres, sier han til ITV.

Deila-støtte
Xabi Alonso har tidligere vunnet Champions League med Liverpool, i 2005, men med Real Madrid har det blitt tap i semifinalen de tre siste sesongene.

Nå må han altså stå over klubbens første finale, siden han kom dit.

I Viasat 4-studio var Strømsgodset-trener Ronny Deila enig med spanjolen i at regelen, slik den er i dag, ikke fungerer optimalt og at den bør endres.

- Han burde ikke behøve å stå over finalen. I en finale er det viktig å ha med de beste spillerne. Hadde det han gjorde vært stygt, hadde det vært greit at han måtte stå over finalen, men taklingen var ikke stygg, sier Deila.

Xabi Alonso fikk sitt gule kort etter en takling på Bastian Schweinsteiger.

Ikke den første
Han er i det minste ikke den første profilerte spilleren som går glipp en viktig finale på grunn av suspensjon. Her er et knippe andre spillere som har opplevd det samme:

Paul Scholes (Manchester United) måtte stå over Champions League-finalen i 1999. Den samme kampen måtte også Roy Keane (Man Utd) stå over. Pavel Nedved (Juventus) måtte stå over finalen mot AC Milan i 2003-sesongen.

Darren Fletcher (Man Utd) måtte stå over Champions League-finalen i 2009.

I andre turneringer gikk Claudio Caniggia glipp av VM-finalen for Argentina i 1990, Michael Ballack gikk glipp av VM-finalen for Tyskland i 2002 og Laurent Blanc gikk glipp av VM-finalen for Frankrike i 1998.

Dennis Irwin (Man Utd) måtte stå over FA-cupfinalen i 1999, men Sol Campbell (Arsenal) led samme skjebne under FA-cupfinalen i 2003.

Vi tar også med at Gianluca Zambrotta måtte stå over EM-finalen i 2000.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere