RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er useriøst og utrolig skuffende

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal rister på hodet av nyheten om landslagets bytur før Danmark-kampen.

OSLO (Nettavisen): Torsdag sprakk P4 nyheten om at flere av landslagsprofilene skal ha vært på byen til de sene nattestimer få dager før den avgjørende Danmark-kampen i EM-kvaliken.

Les saken her:Landslagsprofiler på fest før Danmark-kampen

Nettavisen får bekreftet saken fra flere uavhengige kilder.

- Useriøst og utrolig skuffende
Kjetil Rekdal spilte under Drillo i landslagssjefens første periode som Norge-sjef, og Aalesund-treneren rister på hodet av det som nå er kommet frem.

- Jeg har ikke noe med det å gjøre, men det er useriøst og utrolig skuffende, for å si det rett ut. Jeg er overrasket negativt. Er det slik man forbereder seg til en viktig landskamp, spør Rekdal retorisk når Nettavisen ringer.

- Påvirket det prestasjonen i København at de var ute sent, uavhengig om de drakk eller ikke?

- Det spiller ingen rolle om man drikker eller ikke, er man ute til langt på natt vil det påvirke restitusjonstiden og døgnrytmen. Man får ikke søvnen man trenger, og det går ut over konsentrasjonen, sier Rekdal.

Og utdyper:

- Det setter prestasjonen i København i et nytt lys. Det er fryktelig skuffende, og kampen kunne blitt jevnere om de ikke hadde vært ute, sier Rekdal.

Strenge regler
Han forteller om strenge regler i hans Aalesund.

- Vi er knallharde i Aalesund, og har midnatt som grense for hvor lenge spillerne får være ute. Og er de ute, bør de innta minimalt eller ingen alkohol, sier han.

Den gamle landslagsspilleren Tore Pedersen var på Bar Tjuvholmen sammen med landslagsspillerne.

Han toner ned hendelsen.

- Dette er storm i vannglass. Jeg var selv på Bar Tjuvholmen, og snakket med flere av spillerne. Det var kanskje en eller to som hadde en halvliter, men de fleste drakk ikke i det hele tatt, forteller Pedersen til Nettavisen.

- Det er naturlig at spillerne går ut etter en sen kamp for å koble ut, slik har det alltid vært under Drillo. Man får ikke sove etter en kamp, uansett, fortsetter han.

- Hvor lenge var spillerne ute?

- De jeg så, gikk hjem i ett-tiden, sier Pedersen.

- Hauses opp
Fotballekspert Bengt Eriksen vil heller ikke kritisere landslaget for byturen.

- Jeg klarer ikke å engasjere meg eller hisse meg opp av dette, og det av tre grunner. Jeg tror ikke det har vært fyll, spying eller nedriving av hotellrom. Hadde vi vunnet i Parken, hadde dette blitt en gladsak. Og jeg har levd så lenge at jeg har sett utallige slike saker bli hauset opp, sier Eriksen til Nettavisen.

Informasjonsansvarlig i NFF, Svein Graff, tror historien er overdrevet.

- Praksisen vi har hatt, har vi hatt i mange år, og den har fungert bra. Det er ikke akseptabelt om dagens nyhet medfører riktighet, og det har vi ingen grunn til å tro at den gjør. Det er vanskelig å kommentere påstander. Når det er sagt, er det klare regler for hva som er lov, og det er uheldig om det oppfattes som at man kan innta store mengder alkohol, sier Graff til Nettavisen.

- Vi hadde trening og pressetreff tidlig dagen etter, og vi har ikke noen indikasjoner på at spillerne gjorde noe galt dagen før, avslutter han.

Var du på Bar Tjuvholmen natt til lørdag? Ta kontakt med Nettavisen på sport@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere