*Nettavisen* Sport.

- Det er utrolig tungt

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

- Rykker ned, rykker ned, sang smørblide Start-fans til Brann-tilhengerne etter målkalaset i Bergen.

12.04.10 09:40

BRANN-START 3-4:

BRANN STADION (Nettavisen): Vel, det er lenge igjen til 7. november når Tippeligaen 2010 er slutt, men at Brann har store problemer trenger man ikke være fotballekspert eller Start-fan for å se. I Bergen pep det kravstore hjemmepublikummet mot sine egne etter det stygge hjemmetapet.

Det likte Steinar Nilsen dårlig.

- Det er utrolig tungt og trasig å høre sånne ting. Folk kommer her for å se laget sitt og blir skuffet. Det er jeg den første til å beklage. Det er jo jeg som tar ut dette laget, sa en skuffet Steinar Nilsen etter kampen.

Brann-treneren hadde følgende forklaring på 3-4-tapet for effektive Start:

- Vi kan ikke gi bort scoringsmuligheter som vi gjør her i dag. Jeg syns vi slipper de veldig lett til.

Målkalas hver gang
For Start sin del ser alt atskillig lysere ut. Til tross for imponerende 15 scorede mål, vitner ti baklengs på bare fem serierunder om åpent hus i bakre rekker. I målfesten mot Vålerenga forrige serierunde slapp sørlendingene inn tre mål, det samme antallet som i Bergen.

- Vi er nok med på å skape disse kampene selv. Vi er offensiv av legning og som i dag er vi utrolig effektive. Men det er selvfølgelig ikke meningen å slippe inn tre mål, fortalte en fornøyd Start-trener Knut Tørum til Nettavisen.

Les også:
Aafk-Viking 3-1: Ustoppelige Aalesund
Aafk-Viking 3-1: Hareide: - Lot oss slakte og sløye
Odd-RBK 1-3: RBK mister tomålsscoreren
Godset-Sandefjord 4-2: Tenåring, tenåring, tenåring, tenåring
TIL-Haugesund 2-0: - Føler vi kan slå alle
Hønefoss-KIL 1-2: Tom A. Schanke gir opp

Ingen festbrems
Evigunge Ole Martin Årst (35) viste nok en gang at han ikke er moden for gamlehjemmet helt ennå. To nye mål i Bergen, og det 15 år etter at han debuterte i Tippeligaen for Tromsø borte mot HamKam i april 1995, og bare måneder etter at han annonserte at karrieren var over

- Vi scorer mye mål og det er klart det er gøy. Vi elsker å spille underholdende fotball og jeg regner med folket var fornøyd med denne kampen her. Samtidig skal vi absolutt ta en prat om det å snøre igjen bakover, sa mannen som egentlig ble fotballpensjonist i fjor. 30. oktober fortalte en nedtrykt Årst at han hadde gitt opp kampen mot skademarerittet.

«Avgjørelsen er tatt. Jeg har brukt litt tid på å tenke gjennom dette. I samråd med familien har jeg konkludert med at nok er nok. Det er selvfølgelig vemodig,» sa 35-åringen til Starts hjemmeside den gang.

Nå er alt snudd på hodet. Årst står med fem mål etter fem serierunder og var et eneste stort smil da han møtte pressen etter kampen i Bergen.

- Det er litt merkelig å stå midt oppi dette her igjen, men ikke mindre gledelig.

Allerede onsdag står Brann foran en knalltøff oppgave borte mot Rosenborg i Trondheim. Formsterke Start møter Odd Grenland hjemme på Sør Arena.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.