RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er viktig for meg og hele klubben

VIL VINNE: Ronny Deila retter blikket mot cuptittelen i Skottland.
VIL VINNE: Ronny Deila retter blikket mot cuptittelen i Skottland. Foto: Danny Lawson (Pa Photos / NTB scanpix)
Ronny Deila er på titteljakt.

Ikke siden 2008/2009-sesongen har Celtic vunnet den skotske ligacupen. Ronny Deila vil gjerne gjøre noe med akkurat det.

Celtic-manageren er i ferd med å få fart på mannskapet sitt etter en treg start på årets sesong. 2-1-seieren mot rumenske Astra i europaligaen sist torsdag ble fulgt opp med 2-0-seier over Kilmarnock i ligaen søndag.

Onsdag spiller Celtic sin tredje kamp på sju dager, og igjen er det cupfotball som gjelder. Glasgow-kollega Partick Thistle er motstander i kvartfinalen i den skotske ligacupen.

Fin flyt

Ligacupen har for øvrig vist seg meget vanskelig å vinne for flere tidligere Celtic-managere. Ronny Deila legger ikke skjul på at det frister å innlede Celtic-karrieren med nettopp den pokalen.

- Dette er det første trofeet vi kan ta denne sesongen, og det er viktig for både meg og hele klubben at vi gjør alt vi kan for å vinne, sa telemarkingen da han møtte pressen mandag.

- Dette er én av tre pokaler vi kan vinne her i Skottland, og skal vi klare det, må vi vinne onsdagens kamp, konstaterte Deila videre.

Partick Thistle har bare tre seirer på sine første ti kamper i den skotske toppserien denne sesongen. Det plasserer Glasgow-klubben på åttendeplass på tabellen så langt. Opp til Ronny Deilas Celtic på tredjeplass skiller det ni poeng.

Telemarkingen må håpe at laget hans fortsetter den siste ukens fine flyt. To strake ligaseirer og tabelltopp i europaligaen lar seg absolutt høre.

Fornøyd svenske

John Guidetti scorer i tillegg mål på bestilling for Celtic og står nå med fem nettkjenninger på seks starter. Svensken, som er på lån i Celtic fra Manchester City, kan ikke få fullrost sin nye arbeidsgiver.

- Celtic Park er det beste stedet i verden. Det er en enorm ære å spille for klubben, det gjør meg lykkelig. Alle behandler meg så godt, vi har til og med taco-kvelder, sier Guidetti i et intervju med Manchester Evening News.

Nå håper svensken at han kan bidra til å gi premieskapene i Celtic ytterligere påfyll denne sesongen.

- Jeg vil vinne fire titler, så jeg må fokusere på hver eneste kamp. Fire titler er hundre prosent mulig. Det merkes godt at vi nå har fått tilbake spillere som Mikael Lustig, Charlie Mulgrew og Kris Commons fra skade, sier Guidetti. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere