RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: imago / All Over Press

- Det er vondt å se på dem

Sist oppdatert:
Her er denne ukas fem tanker om toppfotballen i Tyskland.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Adrian Ramos er kanskje Bundesligaens heteste navn om dagen. Per Ciljan Skjelbreds spisskompis i Hertha er toppscorer alene i Bundesliga etter å ha scoret 14 av Herthas 31 mål denne sesongen. Og da er det ikke rart at han vil kunne ende opp som erstatter for Lewandowski i Dortmund. Spillet han viser er raskt, effektivt og sikkert. Ikke noe tull og fiksfakseri. Nå som Radamel Falcao mest sannsynlig mister VM-sluttspillet i Brasil for Colombia så mener jeg at Ramos er den perfekte erstatter. Han fortjener å prøve lykken i en større klubb og jeg må si det hadde vært morsomt å følge han i en gul og svart drakt på Signal Iduna Park.

2) Wolfsburgs 21 år gamle venstreback, Ricardo Rogdriguez, har hatt en strålende sesong sålangt og han har vist flere ganger at han er en av Bundesligaens beste på dødball. Alle frisparkene han slår er presise og han er sikker fra straffemerket. Her har Wolfsburg en back som er veldig flink til å bli med offensivt og bidra med gode innlegg som ofte fører til mål. Samtidig er han vanskelig å komme forbi i forsvar fordi han er så flink til å lese spillet og motstanderen. Han ble linket litt mot storklubber i Premier League i vinter, og det er ikke rart. Et av ryktene var at han kunne være en potensiell erstatter for Ashley Cole i Chelsea. Kun Leverkusen og Bayern har sluppet inn færre mål enn Wolfsburg, og det mye på grunn av Rodriguez. Den bakre fireren har blitt godt sammenspilt og når jeg ser totalt sett på laget så blir jeg overrasket om de ikke ender opp i Europa neste sesong.

3) Det er nok ikke veldig gøy for Moa å være Stuttgart-spiller om dagen. Han får mer og mer spilletid og det er selvfølgelig flott, men jeg tenker på klubbens sportslige krise. Det er absolutt ingenting som går deres vei og i helgen gikk de på deres femte strake tap i Bundesliga med 4-1 mot Augsburg. Det er vondt å se på Stuttgart om dagen. Forsvaret henger ikke sammen i det hele tatt og de løper hit og dit uten noen struktur og kommunikasjon, mens angrepet trenger for mange sjanser før det blir mål. Lettere blir det ikke siden Vedad Ibisevic fikk direkte rødt kort i helgen. Han som er deres definitive toppscorer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

4) Kevin de Bruyne har ikke fått den starten i Wolfsburg som han og klubben hadde håpet på, men det gjelder bare å gi han litt tid så vet jeg at storspillet kommer. Slik var det også da han spilte i Bremen. Det hviler mer ansvar på skuldrene til de Bruyne nå som Diego har reist til Madrid, og det er ikke bare bare å skulle fylle skoene til brasilianeren. de Bruyne har en skuddfot med skikkelig trykk og presisjon, pasningsfoten er utsøkt og han er bevegelig med høy fart. Skjønner at Chelsea-fansen er skuffet over at han ikke fikk det helt til i deres klubb, men er selvsagt fint å ha en slik profil i Bundesliga. Tror han snart vil være en av ligaens beste spillere.

5) Håvard Nordtveit spilte hele kampen for Gladbach hjemme mot Leverkusen. Moa spilte hele kampen for Stuttgart hjemme mot Augsburg. Per Ciljan Skjelbred startet og spilte 69 minutter for Hertha Berlin mot hans "gamleklubb" Hamburg. Håvard Nielsen spilte hele kampen for Braunschweig borte mot Frankfurt mens Omar Elabdellaoui ble byttet ut ved pause. Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserve for Hoffenheim borte mot Freiburg mens Vegar Eggen Hedenstad var igjen ikke i troppen til Freiburg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere