RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det finnes ingen moral i fotballen

FORSVARES: Luis Suarez har fått massiv beskyttelse fra sine egne etter biteepisoden. Gordon Strachan mener dessverre er en alt annet enn sjelden praksis i fotballen.
FORSVARES: Luis Suarez har fått massiv beskyttelse fra sine egne etter biteepisoden. Gordon Strachan mener dessverre er en alt annet enn sjelden praksis i fotballen. Foto: Yves Herman (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Gordon Strachan mener Uruguays forsvar av Luis Suarez er akkurat det som kan forventes.

Luis Suarez og det uruguayanske fotballforbundet har fått kjørt seg hardt de siste dagene, etter at den famøse biteepisoden med Giorgio Chiellini har blitt etterfulgt av benektelse av det hele.

Suarez har blitt latterliggjort for sin egen forklaring, og landslagssjef Oscar Tabarez har måttet tåle mye kritikk for sitt forsvar av superspissen.

Ingen moral
Under ITVs VM-sending fra Brasil ble Gordon Strachan, som blant annet har spilt for Manchester United, spurt om hva han mente om Uruguays forsvar av Suarez, hvorpå Strachan slo tilbake med en tirade mot den generelle mangelen på riktige verdier i fotballen.

- La oss ikke bare snakke om Uruguay og hvordan de står opp for Suarez. Hvilken som helst manager ville forsvart sin egen spiller som trår over streken, sier Strachan i videointervjuet.

- Folk snakker om moral, men det finnes ingen moral i fotballen, la det ikke være noen tvil om det. Opp gjennom årene jeg har holdt på med fotball, har det vært fyllekjøring, utroskap og Eric Cantona har til og med kung-fu-sparket en tilskuer i brystet. Alltid har klubbene stått ved spillernes side, fortsetter han.

Klappes tilbake
Han mener heller ikke at supportere har noen grunn til å fordømme forbundets håndtering av Suarez-saken, da de også er med på å ta sine egne i forsvar.

KRITISK: Gordon Strachan er klar på at Uruguays forsvar av Luis Suarez ikke er noe særtilfelle.

- Hva med supporterne? Jo, når spillerne er tilbake på banen etter noe kontroversielt, står tilhengerne der og klapper for dem. Så ikke kom her og snakk om moral i fotballen, det eneste dette handler om er å vinne.

- Hadde disse tingene blitt gjort av spillere på ungdomslaget, av spillere som ikke har noen betydning for førstelagets resultater, ville spilleren blitt sparket på flekken. Men med en gang det er snakk om en spiller som kan tilføre laget inntekter og suksess, vil han bli støttet. Så la oss ikke fordømme Uruguay og hvordan de forsvarer Suarez, dette er noe vi ser over alt, avslutter Strachan.

Se Strachans nådeløse dom i videovinduet under:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere