*Nettavisen* Sport.

- Det føles helt jævlig

GA BORT GAVEPAKKE: Branns Amin Askar hadde skyldfølelse for Mjøndalens scoring etter kampen.

GA BORT GAVEPAKKE: Branns Amin Askar hadde skyldfølelse for Mjøndalens scoring etter kampen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Amin Askar ble syndebukken da Brann spilte 1-1 mot Mjøndalen.

23.11.14 23:25

BRANN STADION (Nettavisen): - Jeg løper opp en gjennombruddspasning og skal bare klarere. Normalt så banker jeg den 60 meter opp, men jeg sleiver og treffer en av deres spillere. Det føles helt jævlig, sier Amin Askar til Nettavisen.

Den omskolerte ving-backen var langt nede og brukte god tid i garderoben før han kom ut for å svare på journalistenes spørsmål etter kampen som Brann «måtte» vinne.

- Jeg er alltid sistemann ut av garderoben uansett, så det er ikke noe nytt. Jeg føler skyld i det første målet, men det er en lang kamp og vi skulle gjort det bedre. Det er dritkjedelig å være involvert i et baklengsmål, men det er alltid en som må være det på mål imot og nå var det meg, sier han.

Pep på sine egne
Rikard Norling ville ikke kritisere sin egen spiller, men la ikke skjul på at Askar burde gjort det bedre i situasjonen som førte til baklengsmålet.

- Alle så hva som hendte, så det er ikke nødvendig å gå inn på det. Han forsøker å klarere vekk ballen, men så havner den på feil sted og de gjør mål på den. Det er som om du hadde glemt å skru på opptaksmaskinen i dette intervjuet, forklarer svensken i kjent stil.

Det var liten tvil om at Brann burde vinne for å få et godt utgangspunkt til returoppgjøret, men Mjøndalen var godt på høyde med storfavoritten. Det var det tydelig at bergenspublikummet ikke var fornøyd med, som svarte med pipekonsert mot sine egne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Brann-trener Rikard Norling var ikke fornøyd med 1-1 mot Mjøndalen på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)


- Vi gjør ingen bra prestasjon. Spillerne forsøker å følge kampplanen, så jeg kan ikke skylde på dem. Vi skulle gjerne ha vunnet, men vi har et resultat og en prestasjon som vi bare må forholde oss til. Vi er bare halvveis og har en kamp til å spille, sier en tydelig skuffet Norling.

- Fornøyd med tap
Mjøndalens Vegard Hansen var i betydelig bedre humør enn sin trenermotpart og syns resultatet var fullt fortjent.

- Dette er noe av det beste vi kunne håpet på. Utover andreomgangen syns jeg faktisk vi er nærmere seieren. Du vet du har gjort en god kamp når 15.000 bergensere piper mot sitt eget lag. Vi hadde vært fornøyd med et 1-2-tap og, så dette var kanskje i overkant av hva vi kunne håpt på, sier MIF-treneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GODT FORNØYD: Mjøndalens trener, Vegard Hansen, kunne smile etter at de fikk med seg et godt resultat fra Bergen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)


Askar-tabbe
«This is War» meldte Brann-bataljonen på et stort banner før kampen, og krig skulle det bli. Men det var bortelaget som sloss best på en sliten høstbane i Bergen.

Åpningsminuttene var preget av et bortelag som gikk rett i strupen på Brann. Utover omgangen var det likevel rødtrøyene som tok mer og mer over. Den sjansefattige førsteomgangen fikk sin første sjanse i det 33. minutt da Fredrik Haugen fikk tid og rom til å skyte fra 25 meter. Dessverre gikk skuddet midt på keeper Ivar Andreas Forn, som fikk bokset skuddet vekk fra farlig sone.

Nivåforskjellen mellom de to lagene var ikke til å se, og det var 1. divisjons-laget som skulle ta ledelsen. En grøsser av en klarering fra nevnte Amin Askar på tvers av banen ga Diomande muligheten på 20 meter.

Midtbanespilleren sa takk og plasserte ballen hardt i nettet med venstrefoten, til de drøyt 100 tilreisendes store glede. For å gjøre Brann-ydmykelsen enda verre, var det et skudd som keepervikar Øystein Øvretveit vet at førstekeeper Piotr Leciejewski trolig ville tatt.

Rødtrøyene forsøkte å få en utligning før pausen og fikk flere muligheter. Først ved Marcus Pedersen, som på hel volley rappet til med venstrefoten på overtid av førsteomgang, men MIF-keeperen var igjen med på notene og fikk parrert til corner.

Geni-bytte
Minuttet etterpå fikk Brann frispark, og hele Bergen jublet når Haugen tilsynelatende utlignet på et nydelig langskudd. Etter noen sekunder gikk det derimot opp for hjemmepublikummet at ballen gikk i nettveggen og ikke i mål.

I pausen kom Kasper Skaanes inn for nygifte Stephane Badji, og det skulle vise seg å være et lurt trekk av Norling. I det 53. minutt vartet Brann opp med et herlig angrep. Haugen er hovmester og fant Vinheim på høyrekanten. Den unge backen la inn hardt og lavt, men ballen ble klarert i første omgang. På returen var derimot Skaanes våken og plasserte ballen kontant i nettmaskene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

UTLIGNET: Unggutten Kaspar Skaanes ble Branns redningsmann da han dunket inn 1-1-scoringen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)


Etter dette var det ventet at Brann skulle styre, men det var tvert imot Mjøndalen som var nærmest ledelsen. I det 77. minutt lå ballen i Brann-buret igjen, men scoringen ble ikke stående. Pipeblåseren blåste frispark i forkant, til Branns store lettelse.

Da Brann i tillegg fikk Orlov skadet etter å ha gjort alle byttene sine, hadde de mer enn nok med å forsvare 1-1-resultatet, og Mjøndalen-spøkelse lever dermed fortsatt i Bergen. Det betyr at Brann trolig må vinne kommende onsdag, når lagene møtes igjen på Mjøndalen Stadion.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.