*Nettavisen* Sport.

- Det føles som to tapte poeng

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Mikael Dorsin mener Rosenborg spilte «forferdelig» da de rotet bort to poeng i gullkampen.

23.07.12 21:09

ROSENBORG - LILLESTRØM 1-1 :

Mandag kveld var det duket for en skikkelig klassiker i norsk fotball, da Lillestrøm reiste til Lerkendal for å måle krefter med Rosenborg. Men kampen levde ikke opp til forventningene, og publikum fikk servert en relativt grå kamp.

Lillestrøm åpnet kampen best, da Petter Vaagan Moen scoret på et langskudd etter et kvarter. Men Rosenborg slo tilbake, og scoring av Per Verner Rønning i andre omgang sørget for uavgjort.

Man må helt tilbake til 2005 for å finne sist LSK-seier på Lerkendal, og de gulsvarte fra Romerike har kun vunnet fire av 37 kamper på Lerkendal.

Magnus Haglunds menn fortsetter dermed sin rekke uten tap, og har nå spilt tre kamper på rad uten å gå av banen uten poeng. Rosenborg måtte på sin side bokføre sin første kamp uten seier på tre kamper.

- Forferdelig
RBK-kaptein Mikael Dorsin var misfornøyd etter kampen.

- Det føles som to tapte poeng, og vi er forferdelig dårlig i første omgang. I andre omgang hever vi oss, og har nok sjanser til å vinne kampen. De har en sjanse og scorer ett mål, vi er ikke like effektive. Det føles utrolig bittert nå, men vi får se når serien er ferdig. Vi tok inn ett poeng på dem (Godset) hvert fall, så vi må se positivt på det, sier Mikael Dorsin til TV 2 etter kampen.

Frode Kippe var hakket mer fornøyd.

- Vi visste at det kom til å bli tøft, og de kjørte kampen veldig. Vi skal være godt fornøyd med ett poeng her, sier Kippe til TV 2.

Vaagan Moen-perle
Selve kampen åpnet med et lite overtak til bortelaget. Lillestrøm lå kompakte og godt organiserte, mens Rosenborg slet med å holde ballen i laget. Etter snaut 14 minutter kom også kampens første scoring, og det var formlaget Lillestrøm som tok ledelsen.

Erling Knudtzon fikk ballen i beina på Rosenborgs halvdel og spilte den videre til en fremadstormende Petter Vaagan Moen. Hedmarkingen førte ballen mot en ryggende Stefan Strandberg og fyrte av et skudd. Ballen smatt mellom beina til Strandberg og i mål bak en forfjamset Daniel Örlund i RBK-målet. Drømmestart for Lillestrøm!

Det ble etter hvert småampert på Lerkendal i første omgang, og dommer Ken Henry Johnsen ga gult kort til flere av spillerne før hvilen. Rosenborg kom mer og mer inn i kampen, skapte noen sjanser, men lagene gikk likevel til pause på 0-1 til Lillestrøm.

Slo tilbake
Rosenborg hadde ikke gitt opp håpet om tre poeng, og kastet innpå Rade Prica da andre omgang startet. Det så ut til å hjelpe. Rosenborg så ut som et nytt lag i andre omgang og presset Lillestrøm tilbake. Ti minutter ut i andre omgang kom også utligningen.

En corner ble klarert ut til Daniel Fredheim Holm, som siktet seg inn på pannebrasken til Per Verner Rønning. Han headet ballen inn i det nærmeste hjørnet, og RBK fikk betalt for presset. 1-1 på Lerkendal.

Hjemmelaget jaktet ledelsen, og skapte flere sjanser i minuttene etter utligningen. Mikael Dorsin var nær en scoring i det 69. minutt, men Sead Ramovic vartet opp med en flott redning på svenskens heading.

Dermed ble det ikke flere mål på Lerkendal mandag kveld, og kampen endte 1-1.

Nå har Lillestrøm 18 poeng og ligger på en 13. plass, Rosenborg ligger på tredjeplass, seks poeng bak serieleder Strømsgodset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.