*Nettavisen* Sport.

- Det gjorde vondt, jeg følte meg ikke lenger som en mann

GIR UT BOK: Andrea Pirlo røper sannheten i ny bok. Foto: Vincenzo pinto (Afp)

Den italienske fotballprofilen Andrea Pirlo (34) letter på sløret i ny bok.

15.04.14 17:02

Tirsdag kom Pirlos nye bok for salg, og det er i den forbindelse han velger å komme med sin versjon av flere historiske øyeblikk på fotballbanen.

Og den skjeggete superstjernen har mye å fortelle, skal vi tro London Evening Standard, som tirsdag har publisert utdrag fra boken.

Panenka-straffen
Pirlo har scoret mange fantastiske mål, men «Panenka-straffen» han tok mot England i EM-kvartfinalen i Kiev vakte kanskje størst oppsikt. Nå avslører han at målet kom spontant.

- Jeg tok avgjørelsen i siste sekund, akkurat i det jeg så Joe Hart. Han gjorde masse bevegelser på streken. Da jeg startet tilløpet hadde jeg ikke avgjort hva jeg skulle gjøre. Men Hart flyttet på seg og jeg bestemte meg der og da. Det var den eneste måten jeg kunne nærme meg 100 prosent scoringssikkerhet, og det handlet ikke om å «showe». Det er ikke min stil, forteller Pirlo.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFELSEN: Finaletapet mot Liverpool i 2005 ble tungt å svelge. Foto: Francois Marit (Afp)

- Som tortur
Den populære midtbanespilleren ser også tilbake på den berømte «kvelden i Istanbul» i 2005, der Milan og Pirlo tapte Champions League-finalen mot Liverpool etter å ha ledet 3-0.

Det var en svært vond opplevelse, avslører han. Forståelig nok.

- Det var som tortur da kampen var over. Vi satt som en gjeng tullinger i garderoben, som blodtørstige zombier med et uventet problem. Blodet var vårt, men de drakk alt sammen, til den siste dråpe. Vi kunne ikke snakke, vi kunne ikke bevege oss. De hadde ødelagt oss mentalt. Søvnløshet, raseri, depresjon, en følelse av tomhet. Vi hadde oppfunnet en ny sykdom med flere symptomer:«Istanbul-syndromet», forteller han.

- Følte meg ikke som en mann
Tapet mot rødtrøyene fra England satt i kroppen lenge, avslører Pirlo.

- Jeg følte meg ikke lenger som en spiller, og det gjorde vondt. Men det som var verre, er at jeg ikke lenger følte meg som en mann. «Faen i helvete. Dobbel-faen». Det er de første ordene jeg kommer på når jeg tenker på Istanbul, sukker han.

Uansett lar han seg aldri påvirke av forventninger og press i fotballen.

- Jeg føler ikke press. Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Den søndagen i juli 2006 satt jeg på rommet mitt, spilte Playstation og sov. På kvelden gikk jeg ut og vant VM-finalen, forteller han.

Nær Chelsea-avtale
Han innrømmer i boken at han kunne vært Chelsea-spiller, hvis ting hadde løst seg.

- I august 2009 kom jeg til enighet med Chelsea om en avtale. Carlo Ancelotti hadde nettopp tatt over som manager. Carlo var som en far for meg, som en lærer. Han er en vennlig mann som klarer å gjøre ting interessante, sier Pirlo, men overgangen ble det altså ikke noe av. Milan ville ikke selge.

Som 34-åring kan ballartisten se tilbake på mange triumfer. Pirlo har vunnet VM, to Champions League-finaler og fire Serie A-titler, for å nevne det viktigste.

Pirlos bok, som har fått tittel med det det passende ordspillet «I Think, Therefore I Play», ble lagt ut for salg 15. april.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.