RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det gjør oss bare mer giret

MOTIVERT: Iven Austbø vil slå tilbake etter cupnederlaget for Sarpsborg 08 når Rosenborg er motstander denne helgen.
MOTIVERT: Iven Austbø vil slå tilbake etter cupnederlaget for Sarpsborg 08 når Rosenborg er motstander denne helgen. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Viking sliter ikke med motivasjonen før møtet med Rosenborg.

Viking var tomme etter cuptapet i ekstraomganger mot Sarpsborg torsdag. Søndag har rogalendingene ingenting å tape mot Rosenborg.

Hele Stavanger var sikker på cupfinale da Sarpsborg ble trukket som motstander i semifinalen. Mange bestilte flybilletter og hotellrom i Oslo før oppgjøret var spilt.

Alle på Viking stadion måtte skuffet innse at cupdrømmen røk da Patrick Mortensen headet inn 1-0 for Sarpsborg etter 98 minutter. Søndag må siddisene riste av seg nederlaget i Trondheim.

- Kjenner jeg den spillergruppa riktig, blir vi enda mer giret av dette tapet, sier Viking-keeper Iven Austbø til NTB.

Medalje

Viking har fortsatt mye å spille for. Med full klaff i sesonginnspurten kan klubben oppleve seriemedalje. Mange frykter at tapet mot Sarpsborg kan føre til en høstsprekk, men Austbø avviser det.

- Vi har masse å spille for. Vi har jo serien, vi ligger på fjerdeplass, så vi skal jo spille for den nå. Vi får bygge på det inn mot Rosenborg-kampen, der vi skal slå tilbake. Vi har slått tilbake før i år, sier Austbø.

Siden forrige cuptriumf i 2001, med unntak av bronsemedaljen i 2007, har Viking sviktet i avgjørende kamper gang på gang. Også i år har det vært glipper, men de er blitt færre. Cupsemifinale hadde ikke Viking opplevd på 14 år.

- Vi har vist at vi kan slå tilbake tidligere i år. Vi skal forsøke å samle oss, så kommer vi tilbake, sier Viking-trener Kjell Jonevret til NTB.

Tøft

At det er Rosenborg på Lerkendal som venter søndag er langt fra ideelt for Stavanger-laget, men samtidig finnes det fordeler. Begge har spilt 120 minutter denne uka, i tillegg har RBK spilt to ganger i uka nesten hver uke siden slutten av juni.

- Det er en bonuskamp. Nesten ingen reiser derfra med poeng, så vi kan reise opp der avslappet. Vi skal gjøre et forsøk. Det blir i hvert fall ikke ekstraomganger på søndag, sier Jonevret.

Trønderne leder ligaen med 55 poeng. Det er elleve poeng foran Viking på fjerdeplass. Rogalandsklubben går forbi Strømsgodset med poeng på Lerkendal, men kan bli passert av Odd om det ikke blir seier. Stabæk på annenplass kan passeres med tre poeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere