RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det gjør vondt langt inn i hjertet

FORLATER RBK: Stefan Strandberg er ferdig som Rosenborg-spiller 31. juli. Sørlendingen innrømmer at det gjør vondt å skulle forlate klubben.
FORLATER RBK: Stefan Strandberg er ferdig som Rosenborg-spiller 31. juli. Sørlendingen innrømmer at det gjør vondt å skulle forlate klubben. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stefan Strandberg om å forlate Rosenborg midt i det som kan være en gullsesong og Molde-kampen som kan ha vært hans siste kamp.

LERKENDAL (Nettavisen): Stopperkjempen som signerte for Rosenborg fra Vålerenga i 2012 ble nylig klar for en ny klubb. Russiske FC Krasnodar var klubben som snappet opp sørlendingen. Men selv om han gleder seg til spill i utlandet innrømmer Strandberg at det blir med et særdeles tungt hjerte at han forlater trønderne.

- Det gjør vondt langt inn i hjerte, jeg skulle gjerne vært med lenger for jeg storkoser meg, både på og utenfor banen, sier han til Nettavisen.

Sørlendingen har vært på banen i 13 av 14 serierunder for trønderne. Rosenborg har i tillegg bare sluppet inn 14 mål denne sesongen. Det gir en delt førsteplass med overraskelseslaget Stabæk i antall baklengs. Det er imponerende med tanke på at kaptein og stopperkjempe Tore Reginiussen røk akillesen allerede i første serierunde.

- Beste RBK-utgaven
Strandberg ankom Trondheim før 2012-sesongen. Den gang måtte han ta til takke med tredjeplass i ligaen. Årets sesong ser langt lysere ut for Rosenborg. Nå topper de tabellen med 33 poeng på 14 serierunder og er i rute mot Strandbergs første seriegull med RBK. Det er ikke tilfeldig ifølge sørlendingen som er klar og tydelig når han skal rangere de ulike Rosenborg-utgavene han har vært en del av.

- Dette er den desidert beste, sier han.

Strandbergs kontrakt utløper i slutten av denne måneden. Da går turen videre til Russland og den overgangen blir ikke bare lett.

- Jeg har noen av mine beste kompiser her som jeg henger med hver dag. Jeg koser meg på trening og jeg har en helt fantastisk trener jeg ikke kan få sagt nok bra om, sier stopperkjempen som likevel understreker at han ikke har noen anger.

- Alle skjønner at dette er en mulighet som jeg ikke kan la gå fra meg. Det er en av de beste ligaene i Europa og det er et topplag som har ambisjoner som strekker seg langt utover alle norske lag, alt i alt ble det et lett valg til slutt, sier Strandberg.

- Burde ikke ha spilt
Stopperkjempen har siden kampen mot Vålerenga slitt med en kneskade. Det gjorde at han måtte trekke seg fra landslagstroppen og stå over mot Sarpsborg 08 og cupkampen mot Tromsdalen. I helga var han tilbake i storkampen mot Molde, men er usikker på om skaden gjør at han nå har spilt sin siste kamp for trønderne.

- Jeg ofrer meg i dag. Ideelt sett burde jeg ikke spilt (mot Molde, red.anm). Jeg hadde veldig vondt før og under kampen var det perioder hvor det var jævlig å løpe. Jeg har blitt sykt glad i den klubben her og det var en ekstremt viktig kamp og de trengte meg virkelig. Da følte jeg at jeg burde snøre på skoa, men ideelt sett burde jeg ha ligget på sofaen med is over kneet, forklarer stopperkjempen etter at han kriget seg gjennom 90 minutter mot Molde.

Likevel håper han at han ikke har spilt sin siste kamp før Rosenborg.

- Jeg håper jeg kan spille flere kamper, men først og fremst må vi se om jeg kan gå i morgen, forklarte han etter kampslutt lørdag.

- Det var din siste kamp mot Molde som Rosenborg-spiller, var du fornøyd med avslutningen?

- Det var okei. Det er deilig at vi viser at vi er et mye bedre lag enn Molde. Vi burde ha vunnet, men vi kan leve med uavgjort. Vi er tross alt elleve poeng foran, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD SESONG: Strandberg og resten av RBK-forsvaret har hatt en meget god sesong, og står med 14 innslupne mål på like mange kamper.

Tynt besatt
Rosenborg har vært tynt besatt på stopperplass hele sesongen. Reginiussen har vært som skrevet vært skadet helt siden første serierunde.

Dermed har Rosenborg oftest stilt med Eyjolfsson og Strandberg i midtforsvaret, men med skaden til sistnevnte vikarierte poteten Jørgen Skjelvik som stopper i forrige Tippeliga-runde. I den samme runden pådro Eyjolfsson et gult kort som gjorde han indisponibel mot Molde. Dermed måtte Skjelvik danne stopperpar med en halvskadet Strandberg. Sistnevnte bedyrer at det ikke får konsekvenser for kontrakten hans hos sin nye klubb.

- Jeg har vært igjennom verdens største medisinske sjekk, og de var fornøyd, så det er bare bra det, avslutter han.

- En fantastisk fotballspiller
Sjefen sjøl, Kåre Ingebrigtsen, er klar på at Strandberg skal spille noen kamper til før de ønsker han lykke til videre.

- Vi mister en fantastisk fotballspiller, det gjør vi. Det er vi lei oss for, men vi har full forståelse for at Stefan ønsker seg videre i karrieren, men han skal spille noen kamper til før vi ønsker han riktig lykke til, understreker «Brutter´n» til Nettavisen.

- Hva slags ferdigheter mister Rosenborg når Strandberg drar? 

- Stefan er veldig bra i frispillinga, han er rolig med ball og har et bra slag i ballen, forklarer Ingebrigtsen.

Mange kamper
Såfremt skaden til Strandberg ikke er veldig alvorlig får sørlendingen flere sjanser til å sette et verdig punktum på Rosenborg-karrieren før kontrakten utløper 31.juli. Allerede til torsdag er Rosenborg på Færøyene for å kvalifisere seg til Europa League mot Vikingur. Deretter venter en bortekamp i Tippeligaen mot Bodø/Glimt før to kamper venter på Lerkendal. Den første er returoppgjøret mot Vikingur før bronsjevinner fra fjorårssesongen Odd kommer på besøk.

Rosenborgs siste kamp i juli spilles i Vestfold når trønderne gjester Komplett.no Arena for å måle krefter mot bunnlaget Sandefjord. Den kampen kan være Strandbergs siste før han reiser til Russland.

Se Nettavisens Tippemagasin her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere