*Nettavisen* Sport.

- Det glemmer jeg aldri

Foto: Shaun Botterill / Getty / All Over Press (2013 Getty Images)

Ronny Johnsen var sammen med David Beckham da fotballikonet så seg selv hengt.

David Beckham har prydet mange forsider i engelske aviser, men få har nok gjort mer vondt Daily Mirrors forside av Beckham som et dartbrett og en oppfordring til leserne om å kaste piler.

I London ble det hengt opp en figur med den engelske landslagsdrakten og «Beckham» og draktnummeret hans, 7, på ryggen.

Drapstruslene haglet mot ham.

Hvorfor?

Jo, Beckham ble utvist etter 47 minutter av Englands kamp mot Argentina i åttedelsfinalen i VM i 1998.

Diego Simeone provoserte ham, og Manchester United-spilleren hadde svart med å sparke argentineren med hælen, fra sin liggende posisjon.

Simeone fikk selvfølgelig ikke vondt, sparket var altfor løst til det, men han kastet seg som om han var skutt.

Britene klandret Beckham for at England røk ut etter straffesparkkonkurranse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Alexander Hassenstein / Getty / All Over Press

Sa ingenting
15 år senere er dette glemt av mange. David Beckham er en helt i Storbritannia, og det er en stor sak at han torsdag annonserte at han legger opp som fotballspiller.

- Det er et øyeblikk jeg aldri glemmer, sier Ronny Johnsen til Nettavisen når vi ber ham snakke litt om sin tidligere lagkamerat i Manchester United.

Johnsen satt sammen med Beckham i spillerbussen på vei til kamp da superstjernen fikk se seg selv henge fra en stolpe.

- Vi kjørte inn til stadion til West Ham, og der henger det en helfigur med Beckham i landslagsdrakta, med nummer sju på ryggen, i en stolpe. Han så det, men han sa ikke noe, erindrer Ronny Johnsen.

Beckham var under et enormt press på den tiden. Han var forhatt overalt.

- Helt umenneskelig, mener Johnsen.

Han beskriver hele situasjonen som tåpelig, ettersom det jo var Diego Simeone som oppførte seg dårlig.

- Beckham klarte likevel å vinne tilbake folket. Han overbeviste alle og viste hva han er laget av. Det at han klarte det, gjorde nok sitt til å heve populariteten hans, sier Johnsen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Laurence Griffiths / Getty / NTB scanpix

- En av gutta
Den sesongen endte med at Manchester United vant trippelen; Serien, FA-cupen og Champions League. Beckham kom tilbake på landslaget også, og endte til slutt med 115 landskamper. Den første kom i 1996, den siste i 2009.

Ronny Johnsen var lagkamerat med Beckham i seks år, fra 1996 til 2002, da nordmannen gikk videre til Aston Villa. Et år senere forsvant Beckham til Real Madrid.

- Beckham er en fyr man ble fort glad i. Han var som en av gutta. Det var ikke noe annerledes der. En fantastisk gutt med et stort hjerte. Han er utrolig profesjonell, og en jeg har sett opp til lenge, sier Johnsen.

De feiret totalt fire ligagull sammen. Beckham har i alt seks ligagull i England på merittlisten, samt ett i Spania, to i USA og ett i Frankrike. Han er den første brite som har vunnet ligaen i fire forskjellige land, ifølge Daily Mail.

I tillegg til de sportslige prestasjonene, har han også blitt et moteikon og en superstjerne også utenfor fotballens verden.

- Det har vært lite tull rundt ham, selv om han har fått mye oppmerksomhet. Han har vært og er fortsatt et forbilde for mange mennesker. Det er fotballen som alltid har vært hans kjærlighet, og det er først og fremst der han har vært et forbilde, men han har også vært en ambassadør for sporten. Han er jo mer enn et fotballikon, avslutter Johnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.