RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det handler om å velge riktig klubb

TRIVES: Omar Elabdellaoui spiller fast for Eintracht Braunschweig i Bundesligaen.
TRIVES: Omar Elabdellaoui spiller fast for Eintracht Braunschweig i Bundesligaen. Foto: Anders Bakkerud Larsen
Sist oppdatert:
Derfor tror Omar Elabdellaoui han har lyktes bedre enn mange andre norske utenlandsprofiler.

BRAUNSCHWEIG (Nettavisen): De siste sesongene har flere norske spillere tatt steget inn i den tyske Bundesligaen, men de færreste har klart å etablere seg for sine klubblag.

Per nå er det åtte norske spillere i den tyske toppdivisjonen, og kun tre av disse har fått fast med spilletid denne sesongen.

Omar Elabdellaoui, 1662 minutter, Per Ciljan Skjelbred, 1363 minutter, og Håvard Nielsen, 360 minutter på fem kamper etter overgangen til Eintracht Braunschweig i januar, er de tre norske spillerne som har nytt fast spilletid denne sesongen.

Elabdellaoui mener grunnen til at han er en av få norske spillere som spiller fast i Bundesligaen, er fordi han har valgt riktig klubb.

Riktig valg
- Jeg føler jeg kom til riktig klubb, at jeg kom til en klubb hvor treneren virkelig ville ha meg. Ofte er det slik at direktører snakker veldig mye og forteller at klubben vil ha deg, sier Elabdellaoui til Nettavisen, og lar det skinne igjennom at dette er ord man ikke bør stole for mye på. 

- Men når treneren vil ha deg, vet du at du får tillit hvis du gjør det bra. Selv om du heller ikke da er sikret fast spilletid.

Den norske landslagsbacken har nytt stor tillit hos trener Torsten Lieberknecht etter overgangen til Braunschweig for halvannen sesong siden.

Lieberknecht forteller til Nettavisen at Elabdellaoui er en av klubbens viktigste spillere.

- Han er en veldig viktig spiller for oss. Det har han vært siden han kom til oss fra Manchester City. Han hjalp oss med å rykke opp forrige sesong. Han er en fantastisk spiller, mentalt sterk, og fantastisk på banen. Han er en veldig god lagspiller. Han er veldig, veldig viktig for oss, forteller en entusiastisk Lieberknecht til Nettavisen.

- Tøft hvis du blir skadet
Håvard Nordtveit fikk mye spilletid i Bundesligaen forrige sesong, men har vært uheldig med skader denne sesongen, noe som har bidratt til litt mindre spilletid.

Fakta: Spilletid norske spillere i Bundesligaen

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Per Ciljan Skjelbred, Hertha Berlin. 1363 minutter.

Tarik Elyonoussi, Hoffenheim. 707 minutter.

Mohammed Abdellaoue, Stuttgart. 589 minutter.

Vegard Eggen Hedenstad, Freiburg. 0 minutter.

Omar Elabdellaoui, E. Braunschweig. 1662 minutter.

Håvard Nielsen, E. Braunschweig. 360 minutter.

Håvard Nordtveit, Borussia Mönchengladbach. 315 minutter.

Rune Jarstein, Hertha Berlin. 0 minutter.

- Det er forskjellen når du er i utlandet. Det er såpass mange gode spillere at når du først blir skadet, så blir det fort til at du mister plassen din. I hvert fall hvis spilleren som kommer inn for deg gjør det bra og laget vinner, fortsetter Elabdellaoui.

- Da er det ikke bare slik at du får spille når du blir frisk igjen. Hvis laget har vunnet uten deg, og han som erstattet deg har gjort det bra, da er det ikke slik at treneren bare kaster ut ham av laget igjen. Men sånn er det med de største klubbene, at hvis du først blir skadet eller må sone karantene, så er det vanskelig å komme inn i laget igjen.

Per Ciljan Skjelbred fikk lite spilletid i Hamburg SV, laget som utgjør duoen i bunnen av Bundesligaen sammen med Elabdellaouis Braunschweig, men valgte å gå på utlån til Hertha Berlin i fjor høst.

Det var et klokt valg av Skjelbred, og nå nyter han stor tillit og får spille fast for hovedstadslaget.

Samme oppfatning
Håvard Nielsen har også fått mye spilletid etter overgangen til Bundesligaen, og han er av samme oppfatning som Elabdellaoui at det er viktig å velge riktig klubb.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FAST PLASS: Håvard Nielsen har stort sett spilt fast etter at han kom til Eintracht Braunschweig i januar.

Han slet med spilletid i Red Bull Salzburg, og følte han måtte ta steget til en klubb hvor han følte han ville bli satset på.

- Lieberknecht og Braunschweig hadde lyst til å hente meg i fjor sommer, men da ble det ikke noe av. Da funket det litt bedre i Salzburg, og jeg håpet at det skulle bli bedre der borte. Jeg visste at Braunschweig hadde fulgt med på meg, forteller Nielsen til Nettavisen.

- Jeg var her med faren min for å sjekke forholdene, og da snakket meg med Lieberknecht, og det virket som han visste hvordan jeg var som type spiller og sånn. Han ga meg et veldig godt inntrykk, og hadde gode tanker rundt hva min rolle i laget her ville bli, fortsetter han.

- Du kommer fra en benketilværelse i en svakere liga enn Bundesligaen, og så får du spille fast her. Du ser at logikken er litt rar?

- Jeg skjønner godt hva du mener, for det er litt rart sånn sett. Men Salzburg holder høyere nivå enn folk tror. De kunne holdt seg i Bundesligaen, tror jeg. Men det viktigste for meg nå var å gå til en klubb hvor jeg ville få en viktig rolle i laget, avslutter Nielsen.

TRIVES: Håvard Nielsen trives i sin nye klubb. Her er han på trening i Eintracht Braunschweig.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere