- Det handler om hvor stort ansvar han skal ha

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Rune Skarsfjords rolle skal evalueres i høst.

15.08.13 03:04

BERGEN (Nettavisen): Det var torsdag i forrige uke at Brann valgte å fornye kontrakten med trener, Rune Skarsfjord.

Fansen reagerte umiddelbart på fornyelsen og hadde store protester mot ledelsen i klubben under kampen mot Lillestrøm dagen etter forlengelsen ble kjent. Onsdag kveld var det duket for et ekstraordinært medlems- og supportermøte om saken.

Les mer: - De mister kontrollen på seg selv

- Noen krasse spørsmål
Spesielt i kjølvannet av at Brann fikk 10 millioner kroner, av Branns rike onkel, som en direkte konsekvens av forlengelsen.

Brann skriver i dag i en redegjørelse på sine nettsider, at klubben var kjent med at Trond Mohn har tillitt til Rune Skarsfjord. Likevel benektet Brann at Trond Mohns holdning var utslagsgivende for forlengingen av kontrakten med Rune Skarsfjord.

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, var fornøyd etter å ha lagt fram redegjørelsen for supporterne.

- Møtet ble så bra som jeg hadde forventet. Vi fikk en del kritiske ord og noen krasse spørsmål. Det var vi forberedt og hadde forståelse for. Vi prøvde å svare på de spørsmålene på best mulig måte, så får supporterne svare på om de er fornøyd med det, sier Roald Bruun-Hanssen til Nettavisen.

Skal evaluere ham i høst
Likevel kom det fram på møtet at Skarsfjords rolle skal evalueres i løpet av høsten. I dag er nordlendingen både hovedtrener og sportssjef. Det kan bli en endring på i løpet av høsten.

- Han er opptatt av den problemstilling av hvordan han kan gjøre en best mulig jobb i forhold til klubben. Dette er en dialog vi har hatt med ham og styret i forhold til hvordan vi løser dette på best mulig måte, sier Bruun-Hanssen til Nettavisen.

- Hva konklusjonen blir skal vi bruke høsten på å bli enig om, fortsetter Branns daglige leder.

Slik du ser Rune Skarsfjord, føler du at arbeidsbelastningen på ham er for stor?

- Ja jeg synes arbeidsbelastningen hans over tid på ham har vært veldig stor. Men etter hvert har han vært flink til å delegere ut ansvaret på personer i organisasjonen rundt ham. I begynnelsen var vi færre folk, nå etter hvert har vi fått inn flere personer, forteller Bruun-Hanssen til Nettavisen.

- Han vet hvordan ting fungerer
Prosessen rundt Skarsfjords rolle i Brann har vært til jevnlig diskusjon. Bruun-Hanssen er fornøyd slik treneren har ledet laget. De sportslige resultatene Brann har hatt de siste årene, ut i fra den økonomiske situasjonen, er grunnen til at klubben fornyer kontrakten med den omdiskuterte nordlendingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Thelen / Mediehuset Nettavisen

- Ser dere konkret på hvilke områder Rune Skarsfjord kan forbedre seg på, i forhold til rollen som sportssjef?

- Han har vært i klubben i fem år nå. Nå har han mye erfaring på hvordan ting fungerer. Han har vært på toppnivået i fem år i norsk fotball, og han er en av de mest erfarne etter hvert som i dag jobber i norsk toppfotball, sier Bruun-Hanssen til Nettavisen.

- Men kanskje det er en fordel at andre folk tar litt mer ansvar for organisasjonen rundt spillerlogistikken som pågår, slik at Skarsfjord kan konsentrere seg enda mer om å sørge for at laget gjør det best mulig, fortsetter han.

- Ikke svekkelse av makt
Bruun-Hanssen er ikke enig i at en hovedtrener-rolle er en svekkelse av Skarsfjord makt i klubben.

- Skarsfjords viktigste rolle i Brann er å være hovedtrener for A-laget. Der vil han ha en sterk rolle og det er kanskje den viktigste rollen. Den posisjonen vil i seg selv gi ham mye makt og vi må gi ham støtte hvis vi skal klare å oppnå de resultatene som vi er opptatt av å møte, sier han.

På medlemsmøte kom misnøyen med Brann-trenerens jobb til overflaten. Per Arne Flatberg er en sentral skikkelse i supportermiljøet rundt Brann. Han er sterkt kritisk til jobben Skarsfjord har gjort. Han kjøper ikke forklaringen fra ledelsen om at klubben ikke har gode nok rammebetingelser.

- Ikke fornøyd med hans arbeid
Brann har i år det nest høyeste budsjettet i Tippeligaen, med 110 millioner. I fjor hadde de det tredjehøyeste, med samme beløp.

- Jeg er ikke fornøyd med hans arbeid ut i fra de rammene han har fått. Ikke bare ut ifra totalbudsjettet, fordi det er noen stadion-kostnader her, som mange andre klubber ikke har. Det avgjørende for meg er å se på avdeling sport, sier Flatberg til Nettavisen.

- Så vidt jeg har funnet ut, er det kun Rosenborg og Molde som har større budsjett på sport en oss. Rosenborg er et av lagene som ligger foran oss på tabellen. Ingen av de fire andre har høyere budsjett, påpeker Flatberg.

Branns styreleder Lars Moldestad var ikke tilgjengelig for media og gikk hjem etter møtet. Rune Skarsfjord var ikke tiltede på dagens møte og var ikke tilgjengelig for kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.