*Nettavisen* Sport.

- Det har gått rykter om Bale ganske lenge

BLIR VÆRENDE: Gareth Bale går ingen steder i januar, skal vi tro ekspertene. Foto: Susana Vera (Reuters)

Men Norges fremste La Liga-ekspert ber United-fansen slutte å drømme om en overgang for Gareth Bale (25).

- Det er veldig, veldig lite trolig med en overgang i januar for Gareth Bale til Manchester United.

Det sier C Mores La Liga-ekspert Petter Veland til Nettavisen.

Spekulasjonene har den siste uken rast i spansk og engelsk presse om at storklubben fra Old Trafford vil by gigantsummer for å lokke waliseren tilbake til Premier League.

Grunnen skal være blandet, men ryktebålet fikk en bensindusj da Cristiano Ronaldo ble forbannet på den tidligere Tottenham-spilleren da Espanyol ble slått 3-0 lørdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

EKSPERT: Petter Veland. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Det var i andre omgang at Bale stormet fram på høyresiden og kom alene med keeper. Bale valgte å ikke slå ballen videre til Cristiano Ronaldo i god posisjon, men skjøt selv - og bommet.

Ronaldo ble rasende, og publikum valgte å gi Bale en høylytt pipekonsert.

- Den pipekonserten var litt spesiell, sier Veland.

Han mener vi må tilbake halvannet år for å forstå dynamikken som ligger bak.

Veland forklarer slik:

- Ronaldo gikk ut i pressen og fortalte at han ikke var fornøyd med den støtten han fikk av egne supporterne. Han scoret to mål hjemme mot Granada i en av sesongens første kamper og nektet å juble. Han gikk rundt og var åpenbart sur og sint, sier Veland.

Han fortsetter resonnementet slik:

- Etter den situasjonen har det blitt et ekstra press fra klubben mot supporterne om å støtte Ronaldo i alt han gjør, for han er den beste fotballspilleren klubben noensinne har hatt. Etter det har det gått på bekostning av andre, og i dette tilfellet Gareth Bale. Da de så Ronaldo var misfornøyd med at Bale ikke spilte ballen, var det Ronaldo de valgte å støtte, selv om Bale gjorde det ni av ti andre fotballspillere ville gjort i den situasjonen, han var tross alt alene med keeper, sier Veland.

Klikk på bildet for å forstørre.

KROPPSSRÅK: Cristiano Ronaldo var ikke veldig fornøyd med Gareth Bale etter kampen mot Espanyol forrige helg. Foto: Gerard Julien (Afp)


- Tror du det ligger noe i de spanske avisenes spekulasjoner om at Bale og Ronaldo ikke går så godt overens?

- Tja. Det er to alfahanner og individualister vi snakker om. Begge vil gjerne være nummer én. Konkurransen blir også veldig naturlig når de er verdens to dyreste spillere. Samtidig tror jeg Bale er fullstendig klar over og komfortabel med at Ronaldo er fus i alt og den store stjernen. Det tar en del press bort fra ham. Men dersom det fortsetter, kan det bli et problem der Carlo Ancelotti er nødt til å gjøre noen grep. Enn så lenge tror jeg ikke det er et problem, men verdt å holde øynene oppe for.

- Tror du situasjonen kan bli så betent at det kan bli en løsning å selge Bale til United?

- Både engelsk og spansk presse er flinke til å finne et lite problem og lage en hel hønsegård ut av en liten fjær. Det har gått rykter om Bale ganske lenge, men jeg ser ikke noen grunn til at Real Madrid skal selge ham nå, og i hvert fall ikke nå i januar. Det er klin umulig. Skal en overgang for Bale være klar innen 02. februar, måtte de ha begynt offisielle samtaler for lenge siden, for sånne ting tar veldig lang tid når det er mye penger involvert. Det kommer aldri i verden til å skje i januar, slår han fast.

Men til sommeren kan pipa ha fått en annen lyd, tror C More-eksperten.

- Prestasjonene, og relasjonene innad i laget, blir avgjørende for hva som skjer i neste overgangsvindu. Da kan det hende at Real Madrid ser sitt snitt til å få tilbake investeringen eller til og med tjene litt penger på ham, sier Veland.

Klikk på bildet for å forstørre.

BLIR PÅVIRKET? Gareth Bale var plutselig ikke så skuddvillig etter forrige kamps pipekonsert. Foto: Gerard Julien (Afp)


Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti har imidlertid gjort sitt for å dempe spekulasjonene.

- Jeg har sett hendelsen, og det så vanskelig ut å sentre ballen. Jeg trengte ikke å snakke med Gareth om det. Han hadde en fantastisk kamp mot Espanyol, sa Ancelotti ifølge Marca.

«Presset» fra fans og media har uansett påvirket Bale, skal man tro Velands analyse av første omgang mot Atletico Madrid torsdag.

- Det var en klar og tydelig dynamikk i det hele, når han fem-seks ganger er i posisjoner der han normalt ville ha gått på skudd, men i samtlige tilfeller valgte han å sentre til medspillere i vanskeligere posisjoner. Da begynner man å tenke, er det pipekonserten og presset som allerede har påvirket Bale? Etter pause skiftet han side og ble mer en innleggsving, og jeg er spent på hva som skjer når Bale og Real Madrid spiller neste gang. Har dette gått inn på ham? spør Veland.

Tiden vil vise.

Gareth Bale har denne sesongen startet 14 ligakamper for Real Madrid. Han har notert seg for åtte mål og tre målgivende pasninger.

Real Madrid topper La Liga med 42 poeng, fire foran Barcelona på andre. Det er spilt 17 ligarunder av sesongen i Spania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.