*Nettavisen* Sport.

- Det har kommet personangrep fra Kjetil

Foto: Daniel Sannum Lauten/Scanpix

Men Henrik Hoff avviser at han har noe med Kjetil Rekdal-sparkingen å gjøre.

27.11.12 11:42

Mandag kveld fikk Kjetil Rekdal sparken som hovedtrener i Aalesund. Han hadde ledet klubben siden 2008.

I løpet av tiden som trener i klubben ledet han blant annet tangotrøyene til to cupgull. Tirsdag skrev VG og flere andre aviser at det var knallhard kritikk fra egne spillere som var grunnen til at Rekdal måtte forlate jobben i sunnmørsklubben.

Aalesund skal ha avholdt en sesongevaluering tidligere i november, og konklusjonen skal ha vært at en rekke spillere var misfornøyde med trenerens innsats.

- Enstemmig vedtatt
Tirsdag formmiddag avholdt Aalesund en pressekonferanse på Color Line stadion for å forklare sparkingen av den tidligere landslagshelten.

- Avgjørelsen ble tatt etter en totalvurdering. Det skal aldri være tvil om hvem som har bestemt dette her, det er styret, sier styreleder Kjell Tennfjord.

- Det var en enstemmig beslutning. Vi kom ikke utenom å ta denne beslutningen. Det var en riktig beslutning for at klubben skal kunne ta steg videre, sier han.

Tennfjord påpekte at Rekdal hadde gjort mye bra for AaFK, men at man ofte måtte ta ett steg tilbake for senere å kunne ta to fram.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Det var en beslutning som ble tatt på dokumentert informasjon. Det var ikke følelser med i bildet. Avgjørelsen hadde bakgrunn i den evalueringen vi har hatt, sier Tennfjord.

Styrelederen ønsker ikke å snakke ytterligere om hva som kom fram i denne evalueringen.

- Dette er en personalsak. Vi ønsker ikke at den skal føres i det offentlige rom. Det er dårlig av en arbeidsgiver å la slike saker passere i offentligheten, sier Tennfjord.

- Kjetil er Kjetil
Aalesund-kaptein Daniel Arnefjord var også til stede på pressekonferansen tirsdag, og var enig med styret i avgjørelsen om å sparke Rekdal.

- Kjetil er Kjetil, han er en spesiell person, med et stort engasjement. Den siste tiden har det imidlertid vært litt feil fokus, og mye kritikk inn mot klubben, sier kapteinen.

- Men det er ikke bare Kjetil, det er oss alle. Vi har gått litt tom, og manglet energi på banen, sier han videre.

Personangrep
Det har tidligere vært hevdet at Rekdals samarbeidsproblemer med sportssjef Henrik Hoff har vært et problem for klubben, men Hoff avviser at han har vært involvert i denne avgjørelsen.

- Jeg og Kjetil har jobbet sammen i fire år. Det har vært oppturer og nedturer. Vi har vært både enige og uenige, sier Hoff på pressekonferansen.

- Men det er klart. Den siste tiden har det kommet personangrep fra Kjetil. Sånne ting synes jeg vi skal ta internt, sier Hoff.

Tennfjord forsikrer om at Hoff ikke har lagt noen føringer på den avgjørelsen styret tok mandag kveld.

- Han har ikke hatt føringer på dette. Styret har tatt beslutningen. Det er sportslige årsaker som er grunnen til denne avgjørelsen, sier han.

- Vi tok oss god tid på styremøtet mandag, og alle medlemmene fikk uttrykke hva de mente i saken, avslutter Tennfjord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.