- Det har litt med flaks å gjøre

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Rosenborg dominerte stort mot Atlètico Madrid, uten å få lønn for strevet.

04.11.10 22:22

ROSENBORG - ATLÉTICO MADRID 1-2:

Med Diego Forlán småskadet og på benken for gjestene, var de trønderske forhåpningene store før Rosenborgs hjemmemøte med Atlético Madrid i Europa League.

Vel vitende om at Rosenborg fortsatt hadde til gode å tape på eget gress denne sesongen, var det da også god grunn til optimisme før møtet med spanjolene.

Men det ble med drømmen, selv om vertene dominerte gjennom store deler av kampen.

Trener Nils Arne Eggen mener resultatet viste at fotball ikke alltid er rettferdig.

- Vi kjørte dem nesten hele tida, men de hadde jo utrolig effektivitet, om vi kan kalle det dèt. Vi var ikke effektive nok, det er også en ferdighet. Det har litt med tur og utur å gjøre, sier treneren til Viasat etter kampen.

- Men det som er beholdninga når resultatet ble som det ble er at vi kan slå alle her. Det burde vi ha gjort i dag, legger han til.

Eggen måtte se at Rosenborg fikk den starten de absolutt ikke håpet på.

- Klar offside
Drøyt tre minutter var nemlig spilt da gjestene slo et innlegg fra høyrekanten. Mikael Lustig forsøkte å heade ballen unna, men feilberegnet fullstendig, og Simao Sabrosa sto plutselig helt alene på bakerste stolpe.

Markeringen av Sergio Aguero var ikke stort bedre, og Sabrosas pasning videre til førstnevnte førte til at spissen enkelt kunne sette ballen i nettet.

Tv-bildene viste at scoringen muligens burde vært annullert for offside, men Atlético Madrid var uansett i føringen.

- Det sa spillerne i pausen, at den var veldig klar, sier trener Nils Arne Eggen til Viasat etter kampen.

Og gjestene fortsatte å styre mye av spillet i starten av kampen, godt hjulpet av kampleder Vladislav Bozboridov fra Russland, som pådro seg hele Lerkendals vrede med flere merkelige avgjørelser.

Men etter hvert begynte trønderne å ta over initiativet på matta.

Heldig Henriksen
Og selv om lagene gikk til pause med ettmålsledelse til gjestene, hadde de fleste på tribunen fortsatt god tro på at Rosenborg kunne gjøre noe med resultatet etter hvilen.

Ikke uten grunn.

Da lagene kom på banen til andre omgang, satte vertene inn et stormkjør mot det spanske målet. Gang på gang kom Mikael Dorsin gjennom på venstrekanten, men Atlético Madrid holdt stand - i sju minutter.

Da ble en lang ball slått opp mot Steffen Iversen, som på velkjent vis klarte å sende ballen videre til Markus Henriksen som kom stormende framover. Unggutten sendte i vei et skudd som så ut som en enkel jobb for keeper David de Gea, men sisteskansen lot ballen gå mellom bena og i buret.

Store sjanser
Og Rosenborg-kjøret bare fortsatte etter utligningen.

En drøy time var spilt da Steffen Iversen fikk alle sjansers mor fra seks meters holdt, men ballen gled av spissens fot og forsvant utenfor stengene til de Gea.

Samme spiss skapte trøbbel for de Gea også senere i omgangen, da Iversen stjal ballen idet keeperen skulle skjerme den over dødlinja. Iversen førte ballen ti meter med keeperen i ryggen, før han slo inn mot Moldskred ved det tomme buret.

Dessverre for Rosenborg gikk innlegget over alle og til side for mål, og litt etter litt dabbet også det trønderske presset av.

Dermed kom scoringen som nesten måtte komme.

Soloprestasjon
Seks minutter før full tid fikk Tigao føre ballen på god distanse, da han driblet seg forbi tre Rosenborg-spillere.

- Han har et bra skudd også, advarte Viasat-kommentator Roar Stokke, men advarselen kom for sent: Ballen gikk i en herlig bue og ned i nærmeste kryss, uten at RBK-keeper Daniel Örlund kunne gjøre noe.

Rosenborg klarte aldri å komme med et svar, og dermed gikk laget på sitt første tap på Lerkendal denne sesongen - uansett turneringen.

Det betyr også at trønderne skal slite med å komme seg videre fra Europa League, med tre poeng etter fire kamper. Bayer Leverkusen topper gruppa med åtte poeng etter 1-0-seieren over Aris Saloniki torsdag kveld, tett fulgt av Atlético Madrid med sju. Aris ligger på tredjeplass med fire poeng.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra Lerkendal!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.