- Det har tappet oss for energi

TILBAKE: Bjørn Petter Ingebretsen var tilbake på trenerbenken på Marienlyst på lørdag, da han fikk se Strømsgodset tape 0-2 for Molde.

TILBAKE: Bjørn Petter Ingebretsen var tilbake på trenerbenken på Marienlyst på lørdag, da han fikk se Strømsgodset tape 0-2 for Molde. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Godset-spiller mener laget har taklet sykefraværet til «BP» dårlig.

28.08.16 08:10

STRØMSGODSET - MOLDE 0-2:

MARIENLYST (Nettavisen): Stemningen på Marienlyst er ikke helt som den pleier. Publikum piper, naturlig nok, omtrent som et orkester når Fredrik Aursnes går i bakken og dommeren peker på straffemerket, men det er noe annet også.

Frustrasjon. Den sprer seg etter hvert som feilpasningene blir flere.

Etter kampslutt og tap for Molde virker det som om følelsene på tribunen endrer seg. Frustrasjonen glir over i noe som minner mer om ren resignasjon.

Det har ikke helt vært sesongen deres. Etter et gull, to sølv og en fjerdeplass de fire siste årene har drammenserne etablert seg som et topplag i Norge, men årets sesong har vært preget av trøbbel.

Spesielt i det siste.

To poeng på de seks siste kampene er ikke et stabilt topplag verdig. Og selv de to poengene, hjemme mot bunnlagene Start og Stabæk, er ikke spesielt imponerende. Legg til den bitre europaexiten mot danske Sønderjyske, der den avgjørende scoringen imot kom i siste minutt av andre ekstraomgang, og det er enkelt å forstå at drammensernes sommer helst skal gå i glemmeboken så fort som mulig.

At laget bare har fire poeng opp til Odd på sølvplass, sier mer om innsatsen til lagene bak suverene Rosenborg enn om Strømsgodsets prestasjoner.

Keeper Espen Bugge Pettersen innrømmer at usikkerheten brer seg i laget.

Trøkk i trynet

- Tapet i europacupen var en trøkk i trynet, sier han til Nettavisen.

Han står i pressesonen med en pizzaeske i fanget og en ryggsekk på ryggen etter tapet for Molde, men legger det etter hvert fra seg. Han skjønner at han blir stående her en stund.

- Vi hadde et tett kampprogram, og det var mange slitne bein. Så kom dette målet i ekstraomgangene i europacupen. Det er enda mer energitappende. Da fører det til at vi ikke har det samme trøkket og intensiteten, mener han.

I AKSJON: Godset-keeper Espen Bugge Pettersen i aksjon under kampen mot Molde. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Alt påvirker

Midt oppi alt dette har trenersituasjonen i klubben vært, mildt sagt, ustabil.

I juni fikk hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen et lite hjerteinfarkt, og ble sykemeldt. Mandag 25. juli var han tilbake, men drøyt to uker senere ble Ingebretsen sykemeldt på nytt på ubestemt tid. Mens assistenttrener Thomas André Ødegaard har hatt hovedansvaret, har resultatene hatt en synkende kurve.

- Har fraværet av «BP» betydd så mye?

- Ja. Nei. Ja. Alt påvirker jo, svarer Bugge Pettersen etter å ha tenkt seg om.

- For all del, Thomas (André Ødegaard) har gjort en veldig god jobb. Men det er energitappende, og det er usikkerhetsskapende. Spesielt når det er så alvorlig. Først er han borte, så er han tilbake, så er han borte igjen, og så kommer han tilbake igjen. Vi har gjort en dårlig jobb med å takle den situasjonen der, fortsetter han.

- Hjertet er fint

Lørdag var «BP» tilbake på sidelinjen for Strømsgodset, og fikk se at hans elleve utvalgte ikke klarte å gi Molde nok motstand. 0-2 i bagasjen var ikke det comebacket hovedtreneren hadde håpet på, etter ytterligere to og en halv uke borte fra jobb.

- Hvordan er det å være tilbake?

- Det er deilig. Det er kjempefint. Men så hater jeg å tape fotballkamper, da, sier Ingebretsen til Nettavisen, på vei ut av stadion etter en rask tur innom mixed zone.

Han er ikke redd for at påkjenningen med et nytt tap skal bli for stor på et allerede medtatt hjerte.

- Nei, hjertet er fint. Det var ikke hjertet som var problemet andre gang jeg ble sykemeldt, heller, det var medisineringen, sier han.

Uten at det helt hjelper på opplevelsen av de seneste Godset-kampene.

- Nei, altså, det er fotballkamper, selvfølgelig, sier Ingebretsen.

- Hvordan skal dere snu denne trenden?

- Vi vet at vi har et ålreit lag, og at vi kommer tilbake, sier hovedtreneren på vei ut døra.

Tapsrekke har blitt seiersrekke

Akkurat det har lørdagens motstandere, Molde, klart å gjøre.

Fra slutten av mai til starten av august spilte laget seks tippeligakamper og tok ett poeng - hjemme mot fortapte Start. Så snudde det. Nå står laget med fire strake seire, og laget er bare ett poeng bak sølvplasserte Odd.

- Hva har skjedd?

- Vi har fått inn nye spillere med trygghet og fysikk, som supplerer de spillerne vi allerede har, sier Molde-sjefen.

SEIERSREKKE: Trener Ole Gunnar Solskjær jubler sammen med Molde-spillerne etter lagets fjerde seier på like mange kamper. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Han mener at Moldes tapsrekke, etterfulgt av en imponerende seiersrekke, beviser hvor mye det mentale har å si i fotball.

- Når du begynner å tvile på deg selv, tar du ikke lenger de rette valgene. Men når det mentale kommer på plass, snur det seg.

Solskjær avviser at de dårlige resultatene tidligere i sommer, med en stadig mer misfornøyd supportergruppe som følge, gikk innpå ham.

- Jeg hadde det helt fint. Jeg har vært i Cardiff, sier han, og smiler lurt.

- Og jeg visste at spillerne ville få tilbake selvtilliten.

Vanskelig å forstå

Det må Strømsgodset-spillerne også få. Hvis ikke blir det en trist høst på Marienlyst. Espen Bugge Pettersen synes det er vanskelig å forstå hvorfor laget ikke vinner kamper.

- Det er mange som følger med på oss og hvordan vi ligger an på tabellen, sier han.

- Det tapper enda mer energi ut av oss. Men det er sammensatt. Det er sjeldent to streker under svaret på sånne spørsmål. Vi må bare jobbe videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.