*Nettavisen* Sport.

- Det har vært en drømmeuke

UNGT TALENT: 18 år gamle Mikael Ingebrigtsen jubler over mål i sin første eliteseriekamp fra start for Tromsø. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Tromsøs nye stjerneskudd scoret i sin andre kamp på rad.

26.04.15 17:23

AALESUND - TROMSØ 0-2:

18 år gamle Mikael Ingebrigtsen scoret ett av målene i Tromsøs 2-1-seier over Mo i cupens første runde onsdag denne uken.

Søndag fikk Ingebrigtsen sin tippeligadebut fra start for Tromsø i bortekampen mot Aalesund, og mye tyder på at tromsøværingene er i ferd med å hente frem en ny profil i Tippeligaen.

For i sin debut fra start gjorde 18-åringen seg svært så bemerket.

En halv time var nemlig spilt av kampen da Kent-Are Antonsen slo inn fra venstre. Innlegget ble klarert av en AaFK-forsvarer, men bare rett i beina til unge Ingebrigtsen. Han på sin side brukte et touch på å runde av en forsvarer, før han dunket kula utagbart bak Aalesund-keeper Sten Grytebust.

- Drømmeuke

- Det er klart, det er jo en drømmeuke, sa Ingebrigtsen selv til C More i pausen av kampen.

To mål på én uke lover godt for en ung spiss på et lag som har fått en tung start på årets sesong.

- Det er selvfølgelig veldig artig, og spesielt lærerikt. Det er viktig at vi får denne ledelsen i første omgang, sa unggutten til tv-kanalen.

- Vi har en ny vin på gang, så det er bare å kjøre på, gliser Tromsø-trener Steinar Nilsen til C More etter kampen, og gir 18-åringen et anerkjennende klapp på skulderen.

Tvilsomme dommeravgjørelser

Ellers var det ikke noe fyrverkeri som ble servert på Color Line Stadion denne aprilsøndagen. Det burde kanskje ingen la seg overraske over, ettersom de to lagene før matchen kun hadde samlet totalt 2 av 18 mulige poeng i årets Tippeliga-sesong.

I andre omgang gikk Aalesund høyt ut i jakten på en utligning, og ved to anledninger var ballen også inne i Tromsøs nett - men Michael Barrantes ble først avblåst for offside, før en AaFK-corner som førte til mål også ble underkjent som offside.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

MISFORNØYD: Aalesunds Peter Orry Larsen diskuterer med dommer Martin Lundby i eliteseriekampen mellom Aalesund og Tromsø på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Begge annulleringene var imidlertid tvilsomme avgjørelser av dommer Martin Lundby, og kanskje burde Aalesund ha vært i ledelsen på dette tidspunktet.

- Elendigheten tar ikke slutt

Men dommeravgjørelsene gikk altså ikke vertenes vei, og mer enn de to annullerte scoringene klarte ikke Aalesund å produsere.

C More-kommentator Arve Fuglums kommentar da Ingebrigtsen ga Tromsø ledelsen i første omgang oppsummerte kampen greit for vertenes del:

- Det virker ikke som om elendigheten vil noen ende ta for Aalesund.

Og så sant som det er sagt. Fire minutter før slutt gjorde Zdenek Ondrasek det samme som han gjorde i cupkampen tidligere denne uken: Han fulgte opp Ingebrigtsens scoring med en egen, og noterte seg dermed for sesongens første ligamål samtidig som han punkterte kampen fullstendig.

Trøblete sesongstart

Målet kom etter en Tromsø-corner, som Ondrasek fikk kranglet inn bak Grytebust.

Tromsøs første seier for sesongen fører dem opp på fire poeng, mens Aalesund sliter helt i bunn av tabellen med bare ett poeng og 13 baklengsmål på fire kamper. Kun Bodø/Glimt uten poeng er bak sunnmøringene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.