*Nettavisen* Sport.

- Det har vært møkk. Enkelt og greit

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kjetil Rekdals comeback-sesong ble tyngre enn forventet.

Med én serierunde igjen, risikerer storheten Vålerenga fortsatt å måtte ut i kvalifisering for å sikre seg livets rett i neste års Tippeliga.

Det er naturligvis langt under forventningene på Valle, og har ført til oppstandelse blant deler av supporterne, som krevde bedre resultater i Kjetil Rekdals comeback-sesong.

- Det er ikke dette vi forventet før sesongen. Å kjempe med Sandnes Ulf mot kvalikplass skal ikke være mulig med det spillermaterialet og den økonomien vi har. Det vi har prestert, har vært møkk, enkelt og greit, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til Nettavisen.

Skummelt
Han vil ikke henge seg på hylekoret som har krevd Rekdals avgang, men understreker at prestasjonene har vært langt under pari.

- Vi kan ikke drive å sparke trenere etter én sesong, sånn kan andre klubber få lov til å holde på. Vi visste når Kjetil kom at vi ikke kunne forvente en umiddelbar opptur på tabellen, jeg driter for så vidt i om vi havner som nummer 8,10 eller 12. Det som er bekymringsfullt er hvor forferdelig svake prestasjonene har vært, fortsetter Kjellsen.

Foran den avsluttende og avgjørende kampen mot Sandnes Ulf, har Vålerenga sanket 33 poeng, og kan dermed fortsatt ende på den utsatte 14.-plassen, dersom andre resultater går i mot.

- Det er aldri kjedelig å følge Vålerenga, spesielt ikke når Kjetil Rekdal er sjef. Da er det skummelt enten i bånn eller på topp, ler Christian Kjellsen.

Krever bedring
Mer alvorlig blir han derimot når spørsmål rundt neste sesong kommer opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Kjetil sa før han kom at vi ikke kunne forvente stort denne første sesongen. Til neste år er det et krav blant fansen om at ting blir bedre, er Klanen-talsmannens klare beskjed.

Han vil likevel ikke «hjelpe» Rekdal på vei mot suksess.

- Vi supportere har svart belte i å se og klage, men vi skal nok overlate til fagpersonene å stå for avgjørelsene. Likevel er det liten tvil om at det burde gå an å forvente mer av de spillerne som er til rådighet.

Full støtte - til laget
Selv om det altså er lite som har gått Vålerengas vei i år, er støtten fra den harde supporterkjernen fortsatt stor.

På lørdag formiddags trening hadde et stort antall klanen-medlemmer tatt turen til treningsfeltet på Valle Hovin for å vise at de støtter klubben Vålerenga gjennom tykt og tynt.

- Vi slutter ikke å vise oss bare fordi ting ikke går som de skal. På søndag skal vi gjøre det vi kan for å sørge for at det blir Tippeliga også neste sesong.

P.S: Vålerenga - Sandnes Ulf og resten av den spennende Tippeliga-avslutningen følger du i vårt livesenter NaLive fra klokken 18 søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.