RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Det har vært en marerittsesong

Sist oppdatert:
Nå vil en revansjesugen Jon Knudsen spille til han er 40.

FORNEBU (Nettavisen): Søndag tar Stabæk imot Sarpsborg til dyst i Telenor Arena, og det blir trolig med Jon Knudsen på benken.

Knudsen gjorde en svak kamp mot Odd Grenland for to uker siden, og Jan Kjell Larsen ser ut til å ha tatt over plassen som førstekeeper for blåtrøyene.

- Ikke noe kult å oppleve
Det er en skuffet, men fattet, Jon Knudsen som møter Nettavisen etter at fredagens økt er over. Han fikk selvsagt med seg at han sto i «feil» mål under treningen, og forteller at han synes det er ubehagelig å bli satt på benken.

- Det er ikke noe kult å oppleve, det tror jeg alle fotballspillere vet. Selv folk i arbeidslivet vet hvordan det er å ikke få den oppgaven de ønsker, og som har jobbet hardt for å få. Nå har jeg vært med såpass lenge, og klarer å børste av meg skuffelsen. Jeg går ikke rundt og er furten, for man får ikke plassen fortere tilbake av den grunn, påpeker 36-åringen.

Knudsen forteller at han har gitt Stabæk-trener Jörgen Lennartsson beskjed om at han er alt annet enn fornøyd med benketilværelsen.

- Jeg prøver å være offensiv og fokusert på hver trening, og prøver å fortelle trenerne at de har gjort feil. Han (Lennartsson) forstår godt at jeg er skuffet. Jeg føler at jeg er god nok for nivået, og det er dritt at jeg ikke fikk revasjert det jeg gjorde mot Odd, sier han.

Går for ny kontrakt
Kontrakten med Stabæk går ut etter neste sesong, og nå kan 36-åringen fortelle at vrakingen har gitt ham enorm motivasjon til å satse videre.

- Jeg har bestemt meg for å utsette karriereslutten. Jeg skal få tilbake plassen. Om jeg må utsette det til neste år, skal jeg gi jernet gjennom hele vinteren og vise at jeg fortjener plassen. Det er tilbake i Stabæk-målet jeg skal, sier Knudsen.

Og forteller videre:

- Når jeg har en kontrakt som går ut neste sesong, og nærmer meg 37 år, da tenker jeg selvsagt på om dette kan være min siste kontrakt. Det som har skjedd nå, gjør at jeg har lyst på en ny kontrakt. Jeg føler at kroppen er såpass «fit» at det ikke plager meg å holde på i flere år til.

- Så det er utelukket å skifte klubb hvis du ikke får spilletid resten av sesongen?

- Det er helt uaktuelt å forlate Stabæk, det er ikke i tankene mine i det hele tatt. Jeg skal vise familien i Stabæk at de ikke har sett slutten av meg. Jeg tror jeg kan holde på i to-tre sesonger til, til det året jeg fyller 40. Dere kan bli nødt til å holde ut med meg en stund til, ler Knudsen.

- Et marerittår
Mye av grunnen til at Knudsen kun har spilt 10 kamper for Stabæk denne sesongen, er skader.

- Så skadeutsatt som jeg har vært i år, har jeg vel ikke opplevd siden jeg brakk beinet i 1996. Det har vært en marerittsesong, og det har jeg ikke lyst til å oppleve igjen. Jeg må bli enda grundigere i det å ta vare på kroppen min, og tenke forebyggende i mye av det jeg gjør. Det handler om å være smart, sier han.

Nå tror han på tre poeng mot Sarpsborg på søndag, med eller uten ham selv i startoppstillingen. Stabæk har tapt fire kamper på rad, og trenger poeng mot laget fra Østfold.

- Vi er skuffa over det vi har prestert i de fire kampene, og vi er innstilt på å få med oss alle poengene fra Sarpsborg-kampen. Vi har en ære som har fått et åpent sår, og det er det som smerter oss nå og brukes som motivasjon. Vi er et skadeskutt dyr, og vil gjerne revansjere oss, sier han.

Kampstart mellom Stabæk og Sarpsborg er 18.00, og den følger du i vårt livesenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere