RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Det har vært et mål siden jeg var liten

Håvard Nielsen kan stjele rekorden fra romkameraten om han får spille mot Ungarn.

Valon Berisha er i øyeblikket yngstemann som har spilt landskamp for Norge. Onsdag kan han gi stafettpinnen videre til klubbkamerat Håvard Nielsen.

Berisha debuterte i Thailand i januar, noen uker før 19-årsdagen, som den første fra 1993-årgangen. Nå står 20-årige Nielsen, født i juli samme år, for tur.

– Det er stort for meg å være med i landslagstroppen. Det har vært et mål siden jeg var liten. Det ville vært veldig artig å få spille også, sier Nielsen til NTB. Han ble brukt mye på venstre kant under formasjonstreningen tirsdag kveld.

Berisha synes det er kjekt om han gir status som yngstemann med landskamp videre til Nielsen.

– Selvfølgelig vil det være fint. Det kommer helt sikkert flere født etter meg på landslaget snart, men det er ekstra fint når det er en god kompis som overtar, sier han.

I løpet av året har antall spillere født på 1990-tallet med landskamper for Norge økt fra to til ti, og onsdag kan det øke videre til 12. Også Anders Konradsen er en mulig debutant.

Stort
– Selvsagt er dette kjempestort for meg. Det er noe alle har lyst til. Jeg hadde ikke forventet å få være med så snart, men på sikt håpet jeg selvsagt å få sjansen, sier Strømsgodset-spilleren til NTB. Han ble i likhet med Nielsen etteruttatt etter forfall.

– Det er bra for laget at mange unge er på vei opp. Flere har også gjort det godt i kvalifiseringskampene. Det var Joshua (King) sist, og Valon har også gjort det, sier Nielsen, som nyter profflivet i Salzburg.

– Så langt har det gått veldig bra. Jeg trives godt, og det er hyggelig å bo sammen med Valon, sier han.

– Jeg føler det er en fin miks på landslaget nå. Det er ikke FOR mange unge. De unge som er her har gjort det bra på U21-landslaget og blitt tatt opp på grunn av prestasjonene der, sier Berisha.

Kontroll
Fordi de fleste i troppen spilte kamp søndag ble det bare to lette treninger før landskampen. Konradsen tror ikke det gjør det vanskeligere å prestere i et nytt lag.

– Jeg tror jeg har ganske brukbar kontroll på hva de ønsker. Jeg har pratet med treneren om det, om hva han vil jeg skal gjøre. Nå handler det om å få beina så skarpe som mulig, sier han.

Drillo vil gjerne ha et godt resultat onsdag for å holde liv i sin stolte statistikk. Han har aldri fått flere tap enn seirer i et landslagsår. Berisha lover at det ikke skal stå på de unges innsats.

– Det er viktig for alle, men spesielt for oss nye, å vise oss fram for å kunne være med videre. Det har vi alle lyst til, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere