RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har vært tøft

Foto: Martin Busk (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tito Vilanovas sykdom preger spillerne, mener Javier Mascherano.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): 1500 store og små Barcelona-fans fikk fredag formiddag muligheten til å se Barcelona i aksjon under en treningsøkt på Ullevaal stadion.

Lionel Messi, Alexis Sanchez og de andre stjernene varmet opp, kjørte en avslutningsdrill, før økten ble avsluttet med en spillsekvens.

Etter treningsøkten, stilte Adriano og Javier Mascherano til pressekonferanse foran både norske og spanske journalister.

- Emosjonell prosess
Tidligere Liverpool-spiller Mascherano, kunne fortelle at Tito Vilanovas avgang som trener har gått inn på Barcelona-stjernene.

- Situasjonen er veldig spesiell. Vi må starte på nytt, med en ny trener rett før seriestart. Det har vært en tøff, emosjonell prosess å gå gjennom, sier Mashcerano.

Ny trener i Barcelona blir nå Gerardo «Tata» Martino. Mascherano innrømmer at han ikke har veldig god kjennskap til sin nye sjef, men har likevel troen på at det skal bli bra.

- Spillestilen hans ser ut til å være ganske lik den vi har spilt i Barcelona lenge. Vi vil bygge videre på det, men jeg kjenner ikke så godt til ham ennå, sier Mascherano.

På reisefot
Denne sommeren har Barcelona allerede vært i Tyskland og blitt slått 2-0 av regjerende Champions League-vinner Bayern München. Etter kampen i Oslo, går turen videre til Polen, tilbake til Barcelona og så til Thailand og Malaysia. Det er ikke bare, bare, mener Mascherano.

- Det er ikke lett å reise så mye som vi gjør, men det er fint å se nye steder, og det er en god forberedelse før sesongen som kommer.

- Kampen mot Vålerenga blir ikke lett. Vi spiller hver tredje dag nå i en periode og jeg håper vi kan bli bedre av det. Showkamper er viktig for klubbens posisjon i Europa. Så vi reiser, spiller og vi liker det. Det gir gode forberedelser til sesongen, sier Mascherano.

Gleder seg til å spille med Neymar
Denne sommeren ble det også klart at Neymar kommer til å spille for Barcelona de neste fem sesongene. Det gleder argentineren seg over.

- Vi tror det blir bra. Jeg kjenner han ikke godt personlig, og har kun snakket med ham noen et par ganger. Dani Alves kjenner ham mye bedre og sier han er en bra gutt med beina på jorda, sier Mascherano.

Adriano legger til at landsmannen har spurt ham veldig mye om hvordan det er å spille for Barcelona.

- Han har hele tiden vært nysgjerrig og interessert. Han har hatt lyst komme til Barcelona. Jeg tror Neymar vil vokse både som menneske og person på å komme til klubben, forteller Adriano.

Barcelona møter Vålerenga på Ullevaal stadion lørdag klokken 19.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere