RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har vært to år med mye dritt

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Tore Reginiussen er omsider klar for sin første landskamp siden han ble utenlandsproff.

BANGKOK (NTB): Tore Reginiussen er omsider inne i landslagsvarmen igjen og spiller søndag sin første kamp med flagget på brystet siden han ble utenlandsproff.

– Det har vært to år med mye dritt. Det var tidlig et mål for meg å komme ut, og planen var at jeg skulle ta nye steg. Det viste seg at det ikke alltid er så enkelt å komme til en stor klubb, særlig hvis du har skadeproblemer også. Det ble en veldig trøblete tid i Tyskland og Italia, sier altaværingen til NTB.

Han var fast midtstopper i den siste tiden med Åge Hareide som landslagssjef, og han spilte mye i det første året til Egil Olsen. Så fikk han kontrakt med Schalke, og det var som om han var borte fra jordas overfalte.

– Jeg var skadet da jeg kom til Schalke. På grunn av ryggplager hadde jeg ikke spilt den siste tiden i Tromsø, og jeg kom til Tyskland med en kropp som var kanskje 70 prosent. Førsteinntrykket er viktig. Jeg kom skeivt ut, og da ble det vanskelig å komme tilbake. Det ville vært tøft å etablere seg i en så stor klubb selv om jeg hadde vært skadefri, sier han.

Han håpet og trodde at leieoppholdet i italienske Reggina skulle rette opp situasjonen, men slik ble det ikke.

Langt nede
– På det verste kunne jeg ikke trene på 7-8 måneder. En tid i Italia var det helt mørkt, og da var jeg langt nede. Jeg fikk 5-6 tilbakefall etter å ha slitt meg opp igjen, og da tenkte jeg på om det kanskje var best å finne seg noe annet å gjøre, medgir han.

– Men så fikk jeg en fin tid i Tromsø i fjor, og nå er jeg iallfall på vei mot formen jeg var i før jeg reiste ut.

Problemene med betennelse nederst i hælsenen er også fikset.

– Behandlingen jeg fikk i Tromsø, og et lag som hadde tro på meg, hjalp meg å komme tilbake, sier han.

Reginiussen forstår at Reggina ivret etter å få ham på banen, selv om hastverket var skjebnesvangert og bidro til alle tilbakefallene.

– Det var språklige misforståelser som førte til at jeg startet for fort. Reggina hadde betalt en del for å leie meg, og jeg forstår at de ville ha meg på banen. Det var samme sak hver gang, og på det verste greide jeg nesten ikke å gå.

På vei
Nå er den tiden tilbakelagt, og etter leieoppholdet i Tromsø har han fått fast ny arbeidsgiver i danske OB.

– Kroppen er veldig bra nå, men helt tilbake i form har jeg ennå ikke vært. Med litt tid og en ordentlig sesongoppkjøring så skal det bli bra, sier 25-åringen som spilte sin forrige landskamp mot Sør-Afrika på Ullevaal i oktober 2009.

Av spillerne i King's Cup har bare Rune A. Jarstein (17) flere landskamper enn Reginiussens 15. Søndag spiller han etter alt å dømme fra start i midtforsvaret ved siden av debutant Even Hovland.

– Det vil være artig om det blir slik. Iallfall er det godt å være tilbake i landslagstroppen, sier han, klar til å være med på å rette opp landslagets drittår i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere