*Nettavisen* Sport.

- Det irriterer meg grenseløst

ILLSINT: Bjørn Helge Riise og Lillestrøm hadde nok av sjanser, men måtte gå målløse av banen mot Viking. Etter kampen var Riise rasende. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Forbannet Bjørn Helge Riise etter tapet for Viking.

12.04.14 18:25

LILLESTRØM - VIKING 0-1:

Lillestrøm har overrasket i åpningen av Tippeliga-sesongen, med fire poeng etter to kamper mot Haugesund og Sandnes Ulf.

Viking på sin side har spilt godt i to kamper, men ikke fått den uttellingen de kanskje hadde håpet på etter uavgjort mot både Rosenborg og Strømsgodset.

Dermed var det to lag uten tap som møttes til dyst på Åråsen lørdag ettermiddag.

Og det skulle ta 85 minutter før det ble mål i kampen mellom Lillestrøm og Viking. Ingen burde imidlertid bli overrasket over hvem som avgjorde.

Etter en drøy times spill ble nemlig islendingen Jon Dadi Bödvarsson byttet inn Veton Berisha. «Dadi Cool», som han kalles, scoret begge målene da Viking slo tilbake i sluttminuttene i serieåpningen mot Rosenborg, og 22-åringen har visst en forkjærlighet for å dukke opp i sluttminuttene.

Denne gangen var kampen 86 minutter gammel da Bödvarsson kom først på ballen, dro seg forbi keeper, og kampens eneste mål i et tomt Lillestrøm-bur.

- Vi må være skjerpa hele kampen
Det føles garantert surt for Lillestrøm-fansen, etter en kamp der vertene hadde mer enn nok sjanser til å ta både ett og tre poeng.

Spesielt Bjørn Helge Riise reagerer. Han var tydelig rasende da dommeren blåste av kampen, og er ærlig når C More etter kampen spør hva han reagerer på.

- At vi tapte kampen. Det irriterer meg grenseløst, sier den tidligere utenlandsproffen.

- Vi har gjort dette så sinnssykt mange ganger. En fotballkamp varer i 95 minutter, og vi må være skjerpa hele kampen, sier Riise til tv-kanalen.

Matchvinneren Bödvarsson er tilsvarende fornøyd.

- Det var herlig. Å komme inn å score et mål er alltid kjekt, sier islendingen, som innrømmer at de to målene mot Rosenborg gjorde ham godt.

- Jeg har enormt selvtillit. Rosenborg-kampen gjorde mye for meg, etter to mål der, sier «Dadi Cool» til C More.

- Ikke straffe
På overtid fikk Lillestrøm dessuten flere muligheter til å utligne, og hjemmefansen ropte på straffe da Frode Kippe gikk ned innenfor feltet.

- Han er borti meg, men det er ikke mye. Så det er ingenting, sier Lillestrøm-kapteinen til C More etter kampen.

- Vi gjør en god andreomgang, så det er surt å ikke få poeng, sier han.

Også LSK-trener Magnus Haglund mener vertene fortjente bedre.

- Jeg mener det, for vi er et bedre lag over 90 minutter, sier svensken.

- Det kjennes bittert.

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBEL: Viking-spillerne jubler etter den avgjørende scoringen fire minutter før slutt. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)


- Jevn og tett match
Men det var en altså match som kunne endt begge veier. Hjemmelaget åpnet kampen best, men det tok ikke lang tid før Viking tok over initiativet på Åråsen.

Drøyt kvarteret var spilt da Yann-Erik de Lanlay fikk godt trøkk på kula fra om lag 20 meter, men LSK-keeper Arnold Origi var godt med på notene. Kampen fortsatte å vippe fram og tilbake, men det ble heller produsert noen farlige nesten-muligheter enn virkelige målsjanser.

- Jeg er middels fornøyd. Det er en jevnt og tett match, kommenterte Lillestrøms kaptein Frode Kippe til C More i pausen.

Store LSK-sjanser
Etter hvilen så det ut til at vertene hadde bestemt seg for å ta grep. Lillestrøm gikk rett i strupen på gjestene, og nå tok det ikke lang tid før sjansene kom heller.

Først etter fem minutter av omgangen, da Petter Vaagan Moen slo et hjørnespark. Palmi Rafn Palmason raget høyest, men headingen gikk rett på Viking-keeper Arild Østbø som fikk kastet seg over ballen på målstreken.

Så slet Bjørn Helge Riise seg fri og skjøt ballen hardt, men på feil side av stolpen, før Erling Knudtzon burde ha ført vertene i ledelsen - men skjøt over mål fra kort hold.

Midtveis i omgangen var det nye muligheter foran Vikings mål, men Palmason klarte ikke å utnytte noen av sjansene han fikk i kaoset foran mål.

Nær utligning på overtid
Så ble det stille en liten periode, før innbytter «Dadi Cool» altså avgjorde kampen for Viking.

En lang ball ble slått oppover i banen, mellom Lillestrøm-forsvaret og keeper Origi. Bödvarsson var først på ballen, rundet keeper, og satte ballen i tomt bur.

Det klarte Lillestrøm aldri å svare på, selv om de var svært nær på overtid. Nok en gang var det på hjørnespark at vertene produserte farlighetene, men headingen fra Marius Lundemo ble headet unna på streken av en Viking-spiller.

Dermed må Lillestrøm konstatere at kanarifuglene har gått på sitt første tap for sesongen. Viking på sin side må si seg fornøyd etter fem poeng på tre kamper mot Rosenborg borte, Strømsgodset hjemme og Lillestrøm borte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.