*Nettavisen* Sport.

- Det kan bli vår vanskeligste kamp

BRUGGE NESTE: Ståle Solbakken og FCK møter Club Brugge. Foto: Giorgio Perottino (Reuters)

Ståle Solbakken vet at tøff motstand venter.

23.10.14 10:47

Ståle Solbakken ønsker seg minst ett poeng i bortekampen mot Brugge i europaligaen torsdag. FC København-treneren avviser samtidig at tap er krise.

FCK har innledet høstens gruppespill med tre poeng på de to første kampene. Seieren mot finske HJK ble etterfulgt av 0-1-tap for Torino i Italia.

Torsdag venter Brugge på bortebane i Belgia, en kamp som på ingen måte synes enkel. Solbakken tror imidlertid at ett poeng vil gi laget hans et ypperlig utgangspunkt for å sikre plassen i cupspillet.

- Hvis vi vinner eller spiller uavgjort, er vi i en god posisjon. Men det er ikke over selv om vi skulle tape, sier FCK-treneren.

- Det var god hjelp for oss at Torino og Brugge spilte uavgjort i sitt første møte, tilføyer han.

Solbakkens mannskap ligger i øyeblikket poenget bak både Torino og Brugge i gruppe B. Torsdag kan avstanden opp til belgierne i verste fall ha endret seg til fire poeng. Finske HJK er foreløpig poengløs og synes å få det tøft.

De to beste lagene i hver gruppe sikrer en plass i 16-delsfinalen.

FC København har for øvrig gode minner fra tidligere turer til Brugge. I 2008 ble belgierne slått 1-0 i UEFA-cupen og i 2012 ble det 3-2-seier i mesterligaen mot samme lag.

Solbakken tror imidlertid ikke at Tom Høglis gamle klubb blir lett å ha med å gjøre.

- Det kan bli den vanskeligste kampen i gruppa, sier han.

- De har mange spennende og gode offensive spillere. Det er et lag som er i fremgang, men det er vi også. Forhåpentligvis blir det en noenlunde jevn kamp. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.