- Det kan være siste gang de har på Molde-drakten

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær vurderer opprenskning.

MOLDE (Nettavisen): - Jeg vurderer å kvitte med enkelte, sånn er det jo. Presterer du ikke, så får du ikke spille, og da vil du nok ikke være her, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen etter kampen mot Haugesund.

Molde tapte 5-1 mot Haugesund, og ligger dermed sist i Tippeligaen etter 10 kamper. De regjerende seriemesterne har bare tatt seks av 30 mulige poeng, og gullkampen er for lengst avskrevet.

- Vi er nødt til å gjøre noe, for vi kan ikke stå og se på at dette skjer. Om noen tror jeg er happy med ståa, så tar de feil, forklarer kristiansunderen.

Molde har bare tatt 0,6 poeng i snitt så langt denne sesongen. Fortsetter de i samme stil, vil de bare ha 18 poeng ved sesongslutt. Det vil sannsynligvis bety direkte nedrykk.

- Vi tenker ikke på Adeccoligaen når det er to tredjedeler igjen av sesongen, men de to siste kampene før ferien blir veldig viktig. Men vi må begynne å innse det om det blir for seint og blir for langt opp (til trygg plass, red. anm.).

Mandag er det kamp mot Rosenborg på Lerkendal. Ifølge Solskjær kan det bli siste mulighet for enkelte spillere.

- Rosenborg-kampen betyr alt. Kall det en cupfinale. Det kan være siste gang noen tar på seg Molde-drakten.

Vil satse ungt
Mot Aalesund fikk 15 år-gamle Sander Svendsen sin debut i Tippeligaen for Molde. Nå vil Ole Gunnar Solskjær fortsette å gi de unge spillerne i klubben sjansen.

- Jeg har mange lokale unggutter. Eirik Hestad burde kanskje fått en sjanse. Han er et kjempetalent som banker på døren. Han trenger jeg ikke å betale så mye for, han er i stallen. Det er flere unge som kommer til å få sjansen.

Noen storkjøp i sommer vil ikke manageren love fansen.

- Vi handler ikke blindt på overgangsmarkedet. Når du driver en fotballklubb tenker du neste kamp, neste uke og tre år frem i tid. Vi følger alltid med på det som skjer i markedet, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Vil ikke tilbake
Magne Hoseth frykter nedrykk dersom ikke spillerne tar seg sammen.

- Vi gjør ikke det vi er enige om, vi gjør ikke jobben vår, det må vi endre. Hvis ikke er det Adeccoliga neste. Det har ikke jeg så lyst til. Der har jeg vært en gang før, og jeg skal ikke tilbake, forteller Magne Hoseth til Nettavisen.

Midtbanespilleren er klar på at de som ikke blir med på å ta et tak, ikke har en fremtid i klubben.

- Vi skal gå på trening på lørdag og brette opp armene, og vi skal spørre oss selv om hvem som vil være med på dette, og de som ikke vil være med kan bare gå ut døren. Så skal vi komme oss oppover på tabellen, sier nordmøringen.

Redd for egg
17. mai har mange fotballspillere for vane å stille under klubbens fane i toget. Hoseth vil endre sine egne planer for nasjonaldagen etter tapet mot Haugesund den 16.

- I utgangspunktet skulle jeg ikke i toget i Molde, men nå må jeg stille opp. Det er meldt sol, men jeg skal ha med meg regntøy i tilfelle det kommer noen egg i 17. mai-toget, forteller Hoseth til Nettavisen, og utdyper:

- Moldenserne er i utgangspunktet snille, jeg håper bare det ikke er noen bergensere som kaster egg eller noe, i så fall må de si i fra, for da må jeg ikke ta på meg den fineste dressen i morgen, for den er dyr, avslutter Magne Hoseth lattermildt til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.