*Nettavisen* Sport.

- Det kommer aldri til å skje igjen

Foto: Afp/Scanpix

Wayne Rooney dysser ned forventningene før helgens møte med Arsenal.

Søndag får Arsenal en etterlengtet mulighet til å revansjere det ydmykende 2-8-tapet på Old Trafford tidligere denne sesongen.

Wayne Rooney tok med seg ballen hjem fra Old Trafford etter å ha sørget for hat trick mot Arsène Wengers menn i august.

- Skjer ikke igjen
Noen gjentakelse av den utrolige seieren i lagenes forrige møte har han imidlertid ingen tro på.

- Å slå Arsenal 8-2 med de spillerne de har, klubbens historie og manageren, er et glimrende resultat. Vi hadde på ingen måte ventet å slå dem 8-2, og jeg er sikker på at det ikke vil skje igjen, sier Rooney til Sky Sports.

26-åringen erkjenner at United var på topp den dagen, mens Arsenal var det stikk motsatte.

- Vi vet at det var en strålende dag for oss og en dårlig en for dem. Man havner bare in sonen. Hver gang vi angrep, så det ut til at vi kunne skape scoringssjanser.

Rooney tenkte aldri på å slå noen rekord eller ydmyke erkerivalen. Han ville bare fortsette å angripe.

- Jeg tenkte egentlig aldri på å skape historie og hva som ville bli sagt om kampen. Jeg ville bare score flere mål. Det er i ettertid man innser hvilken stor seier det var, sier United-stjernen.

Avskriver ikke Arsenal
Resultatet tvang Arsenal til å gjøre ting på overgangsmarkedet og forsterke stallen når laget lå i nærheten av nedrykksstreken i begynnelsen av sesongen. Nå ligger klubben bare fire poeng bak Chelsea på fjerdeplass.

- Det var ikke bare kampen mot oss. Det var måten de startet sesongen på. De fikk ikke resultatene de trengte og mye ble sagt og skrevet om dem. Men siden den gang har de gjort det bra og har vunnet flere kamper, som alle lag under Wenger er kapable til, sier Rooney

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

United-spissen vil ikke avskrive Arsenal i tittelkampen, til tross for at det er 15 poeng opp til serieleder City.

- Jeg vil på ingen måte avskrive dem, men jeg ser fortsatt på oss, City og Tottenham som de tre største favorittene. Chelsea og Arsenal vil nok også være med, sier Rooney.

-Tar fortsatt straffene
26-åringen synes det bare er positivt med flere konkurrenter til ligagullet enn det har vært tidligere.

- Tidligere sesonger har det vært Chelsea, Arsenal og Liverpool hver gang. Det er bra for ligaen at så mange lag kan vinne ligaen nå, sier han.

Sist gang Arsenal og United møttes satte Rooney inn det siste målet i kampen på straffespark. Han har imidlertid bommet på de to siste forsøkene fra ellevemeteren, men har ingen planer om å gi fra seg ansvaret.

- Jeg tar dem fortsatt. Slike ting skjer. Noen ganger bommer du. Det er ikke bra, men jeg bekymrer meg ikke for at det skal skje igjen, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Adam Davy / Pa Photos

- van Persie en trussel
Det brygges også opp til en kamp i kampen mellom lagenes toppscorere; Robin van Persie og Wayne Rooney. Mange mener vinneren av den duellen vil også vinne kampen. Rooney er ikke enig.

- Det handler ikke om meg mot van Persie. Det handler om Manchester United mot Arsenal. Det er det vi vil fokusere på. Det er mange gode spisser i Premier League; van Persie, Sergio Agüero, Yakubu spiller bra.

Han er likevel ikke i tvil om at Robin van Persie kan utgjøre en stor trussel i Uniteds jakt på et nytt seriegull.

- Han utgjør den største trusselen for oss på søndag. Van Persie og Ramsey er helt klart de som har stått fram for Arsenal denne sesongen.

Avspark i kampen mellom Arsenal og Manchester United er 17.00 søndag.

Annonsebilag