RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det kommer du aldri til å få vite

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
John Carew om bråket med Gerard Houllier.

ULLEVÅL (Nettavisen): - Da Gerard Houllier kom til Aston Villa, visste jeg at det var over, sier John Carew (31).

Den norske landslagsspissen, som blir en nøkkelspiller mot Portugal i lørdagens EM-kvalkamp dersom han får Drillos tillit, står omringet av journalister inne på Ullevaal Stadion. Det er en drøy halvtime siden den første treningsøkten av samlingen er ferdig.

Carew snakker om sesongen som gikk og om sesongen som skal komme.

- Det har vært et veldig opp-og-ned-år, konstaterer han.

Han var under kontrakt med Aston Villa, men skjønte som nevnt at han måtte finne seg en ny klubb da franskmannen Houllier ble hentet inn som manager.

- Jeg var ikke interessert i å være der lenger. Jeg så etter en utgang og det så han også etter.

Skadeplaget
Løsningen ble et utlån i Stoke, som startet bra, men endte heller labert – på grunn av en trøblete rygg. Nå er Lørenskogs store sønn klubbløs.

- Det har vært en fantastisk tid i Stoke. Jeg har fått venner for livet der. Uheldigvis ble jeg skadet mens jeg var akkurat på topp. Jeg spilte alle kampene og var i min beste form på lenge, så fikk jeg ryggskaden og var ute i to måneder.

- Men nå har jeg gradvis fått bygd meg opp den siste måneden og fått mer og mer spilletid. Jeg spilte nesten full kamp mot Manchester City i nest siste runde og det føltes veldig bra. Det har tatt lenger tid enn jeg hadde trodd da jeg var på landslagssamling sist. Men jeg er tilbake, og det er godt.

Han er med andre ord klar for møtet med Portugal i Lisboa førstkommende lørdag, som blir en særdeles viktig kamp for begge landslag.

- Kroppen føles bra. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal klare å spille hele kampen, sier 31-åringen.

Offentlig krangel
Men tilbake til Gerard Houllier. Hvorfor skjønte han at han måtte bort da franskmannen kom?

- Nei, det kommer du aldri til å få vite. Det er store problemer, fra bak i tiden, svarer Carew.

Og da er vi nok i Lyon, hvor Carew og Houllier samarbeidet først. Det endte med at Houllier sendte Carew til nettopp Aston Villa, i en byttehandel med Milan Baros. Så fulgte altså Houllier etter, som erstatter for Martin O’Neill da iren ga seg i august 2010.

I november uttalte Houllier til media at Carew måtte bevise at han fortjente ny kontrakt i klubben. Carew kontret med samme mynt – og uttalte i media at han syntes dette var respektløst av Houllier etter den suksessen Villa hadde hatt i de tre årene Carew hadde vært i klubben.

Kaptein Stilian Petrov forsøkte å roe ned temperaturen og ba manageren og «en av klubbens beste og viktigste spillere» om å begrave stridsøksen.

Det var nytteløst.

Medlidenhet
Houllier leide i stedet ut Carew til Stoke. Også West Bromwich ville ha nordmannen. Men Carew valgte Stoke og har som nevnt hatt en strålende tid der, ryggskaden til tross.

Og nå ønsker han ikke lenger å krangle med Houllier i media.

- Vi snakker om en mann som har hatt store problemer, vært innlagt på sykehus med hjerteoperasjon og det ene med det andre. Jeg går ikke ut og kritiserer han, sier Carew.

Og fortsetter:

- Jeg føler bare medlidenhet og håper at han kommer seg tilbake på beina så fort som mulig. Som jeg sier, problemer og fotball er viktig, men det er ikke så viktig. Jeg bare håper at mannen har det bra. Det kan hende at vi blir veldig gode kompiser en gang i fremtiden, du vet aldri.

Så skyter han inn, så lavt at det nesten ikke er hørbart:

- Men vi er ikke det nå.

Interesse
Tirsdag ble John Carew koblet til både Blackburn og QPR, som begge spiller i Premier League neste sesong. Carew vil ikke uttale seg om hvorvidt disse klubbene er på banen og eventuelt er aktuelle.

- Vi får se.

- Kjenner du til konkret interesse nå?

- Ja, det er interesse nå, men det er ikke noe jeg har satt meg så veldig inn i, for det er ikke så interessant for meg akkurat nå. Jeg har ikke fokus der i det hele tatt. Jeg stresser ikke for å finne meg en ny klubb, sier Carew til Nettavisen.

Planen er å spille en god landskamp og deretter ta ferie.

- Jeg vet at det finnes interesse, men akkurat nå skal jeg slappe av og spille landskamp. Jeg er ikke interessert i å snakke med noen eller høre om noen eller fra noen i de første to ukene av ferien min, heller. Jeg gidder ikke å bry meg om interesse fra andre klubber før langt ut i juni.

- Er det aktuelt å spille i Tippeligaen før du legger opp?

- Jeg vet ikke. Jeg vet ikke om jeg klarer å motivere meg for det. Vi får se.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere