- Det kommer flere FIFA-siktelser

Sepp Blatter sikret seg en n periode som FIFA-president etter valget på FIFA-kongresen i Zürich fredag. Her gratuleres han av andre delegater etter gjenvalget.

Sepp Blatter sikret seg en n periode som FIFA-president etter valget på FIFA-kongresen i Zürich fredag. Her gratuleres han av andre delegater etter gjenvalget. Foto: Michael Buholzer (Afp / NTB scanpix)

Skattevesenet i USA er sikre på at flere er innblandet.

30.05.15 11:56

En tjenestemann i USAs skattevesen IRS sier til New York Times at han mener det kommer flere siktelser i forbindelse med saken mot toppledere i FIFA.

- Jeg er ganske trygg på at det kommer en ny runde med siktelser, sier Richard Weber, som er sjef for IRS' avdeling for kriminell etterforskning.

Weber ville ikke navngi andre som IRS og FBI vil ta ut siktelse mot eller om FIFA-president Sepp Blatter er blant dem.

- Vi har en klar formening om at andre personer og enheter er involvert i kriminell virksomhet, sa han.

14 siktet

Ni toppledere i FIFA og fem forretningsfolk ble onsdag siktet for korrupsjon høyt oppe i FIFA, blant annet i forbindelse med tildeling av fotball-VM til Sør-Afrika, Russland og Qatar.

IRS og FBI mener det er betalt bestikkelser for over 150 millioner dollar over en periode på 24 år, og at etterforskningen har avdekket komplekse opplegg for hvitvasking av penger, millioner av dollar som er unndratt beskatning og titalls millioner i kontoer tilhørende FIFA-topper i skatteparadiser.

Les også: - Blatter mistenker USA for skittent spill
Les også: - Interpol raidet kontorene til siktede

Sju av FIFA-toppene ble pågrepet i Zürich der de var samlet til FIFAs kongress, mens én, Jack Warner, meldte seg for politiet i hjemlandet Trinidad og Tobago, og en amerikansk forretningsmann ble arrestert i Miami.

Avviser sabotasje

Amerikanske myndigheter er blitt beskyldt for å ville sabotere FIFA-kongressen og Sepp Blatter ved å offentliggjøre siktelsene og utstede arrestordre bare to dager før kongressen i Zürich.

Men Weber sier det aldri var et mål å ramme fotballen. Det var korrupsjon de er ute etter, og det virket logisk å sørge for at de siktede ble arrestert mens de var samlet på ett brett i Zürich.

På et annet tidspunkt måtte FBI og IRS ha jobbet gjennom en rekke andre land for å sikre at de ble pågrepet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.