RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

- Det kommer til å dø ut

Rafael Benítez mener engelskmenn er like ille som andre.

I sin faste spalte i The Independent tar Napoli-trener Rafael Benítez for seg filming i Premier League.

Den tidligere Liverpool-manageren er av den klare oppfatning at teknologi og alle kameraene til stede i dagens toppfotball, vil få filming til å dø ut med tiden.

- Jeg får ikke sett så mange av kampene deres som jeg skulle ønske, for jeg har en stor jobb å gjøre i Napoli, men jeg har lagt merke til at filming er noe alle snakker om etter at Ashley Young skaffet straffe mot Real Sociedad, skriver Benitez.

- Kameraene vil drepe filming
Spanjolen husker fremdeles at David Ngog skaffet Liverpool straffe og sikret uavgjort i en kamp mot Birmingham under hans tid som sjef på Anfield. Han er ikke i tvil om hvordan managerne bør reagere.

- Det er alltid viktig å være ærlig når det gjelder disse tingene, fordi folk ser realiteten foran seg. Jeg tror jeg sa den kvelden at det var feil å gi oss straffe.

Benitez er klar på at det er én ting som har forandret seg radikalt siden han begynte som manager - nemlig alle kameraene.

- De er overalt nå. Alle taklinger og frispark blir kjørt i reprise fra alle vinkler, og det betyr at spilleren som filmer ikke kan gjemme seg. Han vil bli skamfull over at filmingen vises på TV igjen og igjen, mener Napoli-sjefen.

- Ikke glem at spillere også er mennesker. De liker ikke at TV viser at de jukser i klipp som kanskje vises ti ganger om dagen. Så jeg tror det vil bli løsningen på problemet med filming.

- Engelskmenn gjør det også
Trenerprofilen avviser at utenlandske spillere er noe verre enn briter når det kommer til filming.

- Det er en trend at folk klager på utenlandske spillere og sier at de filmer mer, men jeg ser det ikke på den måten. De engelske spillerne gjør det også, og det er ingenting verre for en manager enn å føle at noen spillere og noen lag behandles annerledes enn resten. Antallet dommere og assistenter i dag betyr at filming bør håndteres der og da.

- Går de glipp av det, kommer supporterne, som har muligheten til å se det mer enn en gang, ikke til å gjøre det. Da tar menneskelig natur over. Ikke glem at spillerne, akkurat som alle andre, vil bli respektert og likt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere