*Nettavisen* Sport.

- Det kommer vel en syvåring

Foto: AFP/Scanpix

Vi spurte norske Arsenal-kjendiser om hvem de ønsker seg til klubben.

25.08.11 14:46

Arsenal-fansen har hatt en trist sommer.

Stjerner som Gael Clichy, Cesc Fabregas og Samir Nasri har alle forlatt klubben, og nå skriker supporterne etter forsterkninger.

Den gode nyheten er at Arsenal-styret skal ha gitt Arséne Wenger beskjed om at han har 800 millioner kroner øremerket spillerkjøp, midler som skal være tilgjengelig via spillersalg, Champions League-inntekter og sponsoravtaler.

Skal det skje noe, må det skje raskt, for overgangsvinduet stenger 31. august.

Vi spurte norske kjendiser med Arsenal-sympatier følgende spørsmål:

- Tror du Wenger kommer til å handle før overgangsvinduet stenger, og hvem ønsker du deg til klubben?

Johan Golden, komiker:

- Jeg tror han kommer til å handle, men mest sannsynlig kommer det en syvåring fra et eller annet sted, eller en med brasiliansk og rumensk pass som visstnok skal være jævlig god, så jeg forventer ikke noen storkjøp. Av de jeg kunne tenke meg til klubben, er jeg nødt til å si Fabregas. Jeg vil aldri i verden ha en spiller fra møkkete Manchester City, men Yaya Tourè er en god spiller, og Liverpools Luis Suarez, selv om det aldri kommer til skje. Det er en sentral midtbanespiller og en spiss som er viktigst å få inn.

Hallvar Thoresen, fotballekspert for NRK :

- Jeg håper av hele mitt hjerte at de kommer til å handle. Jeg regner med at de har noen alternativer og ikke stiller uforberedt i denne situasjonen. Jeg har ingen navn jeg mener de bør handle, men jeg har gjort meg noen tanker om hvilke roller de bør forsterke. De bør hente en midtstopper som kan spille ved siden av Thomas Vermaelen, og de bør hente en sentral midtbanespiller som kan bidra med fysikk og trøkk.

Erling Kagge, daglig leder i Kagge Forlag:

- Jeg er ikke i stand til å overprøve Arséne Wenger, selv om jeg gjerne skulle ha hatt kunnskapene og selvtilliten til å gjøre nettopp det. Når det gjelder Gunners har jeg vært optimist siden 1969.

På spørsmål om han tror Arséne Wenger kommer til å kjøpe noen spillere før overgangsvinduet stenger, svarer Kagge slik:

- Arséne knows.

Per-Jarle Heggelund, fotballkommentator Canal Plus:

- Det er klart han kommer til å handle, han er sta, ikke dum. Det som behøves er en sentral midtbanespiller og en spiss. Av klasse. Samt en venstreback, og en Mertesacker. Et lite raid hos Everton hadde kanskje fungert, med for eksempel Arteta og Baines. Men Wenger har et elendig utgangspunkt, vinduet stenger snart, alle vet at han må handle og alle vet at han har penger. Det blir mildt sagt spennende.

Pål Lydersen, tidligere Arsenal-spiller:

- Det er vanskelig å si. Det kommer nok noen spillere, men jeg tviler på at Wenger gjør noe overilt. Han er nøye på å gjøre det riktig. Jeg tror han kommer til å hente en midtbanespiller, men ikke for enhver pris, og jeg kunne tenke meg Bastian Schweinsteiger fra Bayern. Han er en god spiller. Det som blir et problem nå, er at klubbene vet at Arsenal har penger og trenger å forsterke.

Bjørn Furuheim, daglig leder i Arsenals norske supporterklubb:

- Jeg forventer at Wenger kjøper noen nå, men det har jeg egentlig gjort lenge. Jeg håper på en etablert toppspiller, og det er mange som kan gjøre en god jobb. Gary Cahill, Phil Jagielka og Eden Hazard er alle nevnt. Jeg tror også at Wenger snuser på en venstreback, for der er vi sårbare. Jeg håper at vi får inn én eller to klassespillere nå, talenter har vi nok av.

Nettavisen fikk opplyst at finansmannen Øystein Stray Spetalen er Arsenal-supporter. Det viste seg ikke å stemme da vi tok kontakt med ham.

- Jeg har ett ønske for Arsenal – at de rykker ned, sier Spetalen, som for øvrig er Newcastle-supporter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.