RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det koster å gjøre en avtale med djevelen

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson skulle gjerne hatt mer penger og lengre fri.

Fra 2004 og fram til nylig nektet Manchester United-manager Sir Alex Ferguson å snakke med den britiske rikskringkastingen, BBC.

I slutten av august var imidlertid skottens boikott over og nå kan den tradisjonsrike mediebedriften igjen få veteranmanageren i tale.

Og det er nettopp i et såkalt eksklusivt intervju med BBC at 69-åringen mandag forteller at han mener TV-selskapene har altfor mye makt i den moderne fotballen.

Skotten sikter først og fremst til de dyrekjøpte rettighetene til Premier League, som kanalene Sky Sports og ESPN sitter på.

- TV er «Gud»
Manageren mener at klubbene nå har mistet mye makt når det gjelder oppsettet av terminlisten i den hjemlige ligaen og at dette påvirker engelske klubber ute i Europa.

- Det koster å gjøre en avtale med djevelen. Slik ting er nå, så er TV «Gud» i fotballverdenen, sier Ferguson ifølge BBC North West Tonight.

- Det er helt tydelig når du ser terminlisten. TV-kanalene ser ut til å kunne velge fritt når topplagene skal spille sine kamper, fortsetter 69-åringen.

Skotten mener det ofte blir for kort tid imellom europacupkamper i midtuken og seriekamper i helgene.

- Det blir noen helt latterlige situasjoner. Vi kan spille sent på en onsdag kveld, for så å måtte i aksjon igjen rundt lunsj neste lørdag, sier han.

- Hadde managerne i de forskjellige klubbene hatt noe de skulle sagt, så hadde dette aldri skjedd, sier Manchester United-sjefen.

- Mer penger
Ferguson mener også at klubbene får for lite igjen pengemessig av TV-avtalene, i forhold til hva han mener er rettferdig. Premier League vises i dag i rundt 200 land.

- Når man tenker på det, skulle en tro at vi skulle fått mer penger, sier skotten.

Rettighetene til Premier League ble sist fornyet i februar 2009. Da kjøpte Sky Sports retten til fem pakker på 23-kamper verdt 1,6 milliarder pund fram til 2013.

Den irske kringkasteren Sentanta kjøpte opprinnelig 69 kamper per sesong verdt 159 millioner pund, men disse har senere blitt tatt over av ESPN.

Gjennomsnittlig tjener hver av de 20 klubbene i Premier League 4,3 millioner pund per TV-kamp. Forrige sesong håvet United alene inn en rekordsum på rundt 60 millioner pund.

Så langt denne sesongen har Fergusons menn blitt sendt som TV-kamp i seks av seks Premier League-runder. De røde har også blitt satt opp tre ganger til før slutten av november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere