Gå til sidens hovedinnhold

- Det Liverpool har manglet

Unge Raheem Sterling høster ros for spillet mot Manchester City.

Forrige sesong ble Liverpool nummer åtte i Premier League. Storklubben endte solide 37 poeng bak vinnerlaget Manchester City.

Den svake ligasesongen kostet også legenden Kenny Dalglish jobben som manager og inn i sjefsstolen kom «jyplingen» Brendan Rodgers.

Under Rodgers er det ventet at de røde skal spille attraktiv pasningsfotball og det var nettopp dette publikum fikk en liten smakebit av mot ligamester City på Anfield søndag.

- Lover godt
Liverpool tapte hele 3-0 borte mot West Bromwich Albion i sesongens første seriekamp, og virket tamme, men foran et feststemt hjemmepublikum viste laget helt andre takter.

Selv om oppgjøret til slutt endte 2-2 hadde Liverpool de regjerende Premier League-mesterne tidvis i kne og søndagens kamp bar vitne om bedre tider for hardt prøvede fans.

- Det var en veldig god kamp av Liverpool. De holdt høyt balltempo, og jeg liker måten de nærmest skyter pasningene til hverandre, sier TV 2-ekspert Øyvind Alsaker til Nettavisen.

De røde måtte justere formasjonen tidlig i oppgjøret, da den defensive midtbanemannen Lucas måtte ut med skade. Alsaker likte godt den mer offensive oppstillingen dette førte med seg.

- Ja, jeg synes de virket bedre etter at de byttet formasjon. Da Jonjo Shelvey kom inn for Lucas gikk Liverpool bort fra to sikringer på midten, sier kommentatoren.

- Kampen mot City var utrolig viktig både for Liverpool og Brendan Rodgers. Selv om resultatet bare ble okay, så lover prestasjonen godt for klubben, sier Alsaker videre.

Nye John Barnes
Martin Skrtel og Luis Suarez scoret målene for Liverpool, men etter kampen snakket likevel de fleste om 17 år gamle Raheem Sterling.

Den tekniske kantspilleren ble hentet til Liverpool fra Queens Park Rangers i 2010, og unggutten har hatt en meget god utvikling etter at han kom til Merseyside.

Mot storlaget Manchester City fikk kantspilleren sin første Premier League-start, og viste ved flere anledninger at Liverpool har et stort talent i stallen.

- Jeg ble imponert av Sterling. Han spilte en meget god kamp mot City - et storlag - i sin første kamp fra start i ligaen, sier Alsaker om Liverpool-kometen.

- Han er en meget lovende spiller, og kan være framtiden for Liverpool. Han blir allerede sammenlignet med John Barnes, og de har jo veldig lik bakgrunn, sier TV-profilen.

- Fyller tomrom
I likhet med liverpoolhelten Barnes er også Sterling født i Kingston, Jamaica. Begge to har også vokst opp i Nord-London, og begge trives utmerket godt ute på vingen.

- Sterling representerer noe av det Liverpool har manglet offensivt. De har et okay forsvar, og mye kvalitet i Luis Suarez. På kantene har det vært noe tynnere.

- Fabio Borini har så langt virket helt ufarlig ute på kanten, og det er der behovet for bedre spillere er størst i Liverpool. Sterling kan fylle det tomrommet, sier Alsaker.

Det begynner å bli noen år siden sist Liverpool hadde en unggutt som virkelig slo an tonen offensivt, og slik sett har Sterling raskt blitt en publikumsfavoritt.

- Det er nok kjærkomment at det kommer en unggutt inn i laget og hevder seg på denne måten, mener TV 2-kommentatoren.

Mot skotske Hearts i midtuken spilte Sterling fra start, og også i Europa League-kampen fikk 17-åringen mye skryt for den innsatsen han leverte på banen.

- Der skoen trykker
Det er med andre ord mye positivt rundt Liverpool om dagen, men Alsaker tror likevel det røde laget vil variere en del i prestasjonene denne sesongen.

Anfield-klubben har også tidligere hatt som vane å heve seg mot topplagene. Nå mener Alsaker det blir viktig for klubben å ta poeng mot antatt svakere motstand.

- Det er noe av det Rodgers først og fremst må sørge for at Liverpool gjør bedre. De gjør det ofte bra mot de store, det er ikke der skoen trykker, sier han.

- Det blir spennende å se dem mot lag som ligger lavt denne sesongen, men jeg tror kanskje Rodgers er ganske fornuftig når det kommer til å møte slike lag, sier han.

Oppgjøret mot Manchester City søndag viste at Liverpool har tatt steg i riktig retning i løpet av sommeren, men spillerne har likevel en stor jobb foran seg.

- Man kan ikke tro at alle problemer er borte nå. Alt er nytt, og det vil ta tid for Liverpool. Jeg tror i hvert fall det, avslutter Alsaker.

PS. Liverpool har hentet inn vingen Oussama Assiadi og midtbanemannen Nuri Sahin (på lån) i sommer. Disse har så langt ikke figuert for klubben.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger