*Nettavisen* Sport.

- Det lukter desperasjon lang vei av Davy Wathne

TROR PÅ MJØNDALEN: Davy Wathne setter pengene sine på Mjøndalen foran onsdagens kvalikkamp. Det tror ikke Mads Hansen noe på. Her er TV 2-profilen i intervju med Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og Brann-trener Rikard Norling tidligere i år. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Mads Hansen tror TV 2-profilen prøver å psyke ut Mjøndalen før onsdagens kvalikkamp.

24.11.14 21:25

Programlederen og TV-ansiktet forteller i et NTB-intervju at han setter pengene på Mjøndalen før onsdagens kvalikkamp mellom bruntrøyene og Brann.

Psykologisk spill, tror Mjøndalen-profil Mads Hansen (30).

- Det er «mind games». Davy vet like godt som meg og alle andre at Brann slår best nedenfra, og dette er et desperat forsøk fra Davy på å skyve alt av favorittstempel over på Mjøndalen. Han vet innerst inne at Brann er et mye bedre lag og bør vinne, sier Hansen til Nettavisen.

- Det lukter desperasjon av Davy lang vei, legger han til lattermildt.

Det står 1-1 etter det første møtet i Bergen, og nå er Mjøndalen bare en seier eller 0-0-kamp unna tippeligaspill i 2015.

- Brann er favoritter
Returkampen i Mjøndalen onsdag kan sende Brann ned for første gang på 28 år.

Klikk på bildet for å forstørre.

DAVY SPILLER: Det tror Mads Hansen. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Mads Hansen mener det fortsatt er Brann som har alt å tape.

- Det er ikke tvil om at Brann er favoritter. De er et tippeligalag. Vi spilte en god kamp på søndag, og de sier de spilte en kamp de var misfornøyd med. Hvis de har så mye å gå på som de sier, er det ikke tvil om det. Det er et mirakel hvis Brann ikke vinner den kampen her, sier Hansen.

- Er dette (også) et forsøk på psykologisk spill?

- Det er helt riktig, innrømmer han og ler.

- Men det er et poeng her: Når de mener uavgjortkampen på søndag var langt under pari for hva de kan, og vi spilte en kamp vi var fornøyde med, skal et tippeligalag klare dette. Brann sa også at de spilte på våre premisser, og da kommer de sikkert til å gjøre noe med det på onsdag, utdyper Hansen.

- Hyggelig av Davy
Mjøndalen-trener og navnebror Vegard Hansen har også fått med seg Wathnes utspill. Men den langhårede treneren, som står i fare for å miste håret ved opprykk, vil ikke legge så mye i det.

- Det er hyggelig at Davy har tro på oss, men jeg har inntrykk av at han ofte er pessimistisk på Branns vegne slik at han ikke går på en smell, jeg synes jeg har merket det noen ganger tidligere, sier Hansen til Nettavisen og flirer.

- Jeg tror ikke vi skal ta det for god fisk. Det er masse kommentarer nå, og pressen elsker å skrive negativt om Brann, og det får dere bare holde på med. Så får vi konsentrere oss om kampen som venter, sier suksesstreneren.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLEDER SEG: Vegard Hansen kan se frem til fullsatt stadion, flomlys og mulig tippeligakontrakt onsdag kveld. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)


Et opprykk til Tippeligaen er trolig verdt gode penger for en fotballklubb. Men spillerne har ikke forhandlet seg frem til en bonus.

Med unntak av én ting.

- Tidligere i sesongen ymtet vi frempå om at vi ønsket å dra på avslutningstur til Las Vegas hvis vi rykker opp. Da sa klubben ja til å sponse tur ved et opprykk, men nå har vi allerede bestilt tur til Amsterdam. Dit drar vi torsdag formiddag. Det kan bli rimelig allright stemning på det flyet hvis det går veien på onsdag, sier Mads Hansen med håp i stemmen.

Hans egen trener forteller at bruntrøyene, bonus eller ei, har forberedt seg godt på hva som venter. Vegard Hansen ser for seg flere ulike scenarioer på onsdag.

- Jeg ser for meg at vi får ha ballen enda mer, og at vi kanskje kan ha et etablert, offensivt spill i større perioder. Brann kommer kanskje til å ligge kompakt og vente på overganger, det er vi i hvert fall forberedt på. Det kan godt hende de prøver noe nytt og står høyt på oss, men vi er forberedt på begge deler. Vi vil fremstå på best mulig måte, det er viktigst for oss, sier trener Hansen.

- Hva er det som taler for at dere skal lykkes?

- Vi har et bra lag, og har samla mange gode fotballspillere som jobber hardt, duellerer tøft og aldri sutrer. Vi har fått et kollektiv som fungerer veldig godt. Og vi har ferdigheter i laget og individualister som kan skape ting. Vi har et godt fotballag, vi må ikke glemme det, vi slår ikke bare langt og driver med dødballer. Vi kan mer enn det, sier Hansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

POSITIV: Mads Hansen mener alt press er på Brann før onsdagens kvalik. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)


For Mads Hansens del kan et opprykk bety mer enn vanskeligere kamper på søndager. Mjøndalen-spilleren har også et populært TV-program på TV 2 som heter «2 mot 1».

Der er konseptet at «to middelmådige spillere møter én god», og programmet ledes av han selv og Mjøndalen-kollega Christian Gauseth.

Hva som skjer med programmet hvis laget rykker opp, er uvisst.

- Det får bli en problemstilling vi får ta hvis vi rykker opp. Det har vært veldig morsomt i år, og har inntrykk av at TV 2 er fornøyd, så vi håper dette er noe vi kan drive med fremover. Men først tar vi kampen på onsdag, sier Hansen.

Avspark er klokken 19.00.

LES OGSÅ:


Annonsebilag