*Nettavisen* Sport.

- Det må ha skjedd noe helt ekstremt

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Men John Arne Riise tror Frankrikes VM-skandale gir to lagkamerater sjansen til å slå igjennom på landslaget.

10.08.10 15:21

LILLESTRØM (Nettavisen): Onsdag kommer Laurent Blancs «nye» Frankrike til Norge for å møte våre beste menn til dyst på Ullevaal. En kamp som har fått en noe spesiell opplading.

Etter skandalen i VM valgte nemlig franskmennenes nye sjef å vrake samtlige spillere fra troppen i Sør-Afrika, og i stedet gi den yngre garde en sjanse til å vise hva de duger til.

To av de som er inne i landslagsvarmen igjen spiller til daglig med John Arne Riise i Roma. Midtstopperen Philippe Mexes og angrepsspilleren Jeremy Menez er begge i Blancs tropp.

- Bra han ikke var i VM
Riise tror at spesielt Mexes er sulten på å vise seg fram.

- For meg så er han en av de fem beste forsvarsspillerne i Europa, sier nordmannen om sin 28 år gamle lagkamerat.

- Det var vel i grunn bra han ikke kom med i VM, slik det utartet seg. Han har i stedet fått brukt sommeren bra, jobbet hardt, og trent veldig godt i løpet av sesongoppkjøringen.

Mexes ble første gang tatt opp i den franske landslagstroppen tilbake i 2002, men under omstridte Raymond Domenech ble han sjelden tatt ut, og står med kun 13 landskamper så langt.

På klubbnivå derimot har han lenge vært en prominent person i Serie A, etter at han kom til Roma fra Auxerre i 2004, og i den mørkerøde drakten har han scoret 10 mål på 161 kamper.

Menez på sin side har lenge blitt sett på som et stort talent i Frankrike, men har fortsatt ikke fått sitt store gjennombrudd. Kommer han på banen mot Norge blir det hans landslagsdebut.

- Menez er vel en av de største talentene de har i Frankrike for tiden. Det er spennende å ha begge disse spillerne på laget, og følge utviklingen deres, sier Riise om lagkameratene.

- Noe ekstremt
Blant andre spillere som kan bli å finne på Ullevål onsdag er Karim Benzema (Real Madrid), Lassana Diarra (Real Madrid), Samir Nasri (Arsenal), Hatem Ben Arfa (Marseille), Aly Cissokho (Lyon), Jimmy Briand (Lyon) og Loic Remy (Nice).

Riise tror at det laget Blanc har plukket ut til møtet med Norge langt på vei kan måle seg med de vrakede VM-stjernene.

- Kjenner jeg Frankrike rett så kommer de til å løpe mye, være gode både taktisk og teknisk, og de kommer nok til å gjøre det bra uten VM-stjernene. Det er mye sultne folk, og mange som vil vise seg fram. De har også ny trener, og vil være på hogget.

Nordmannen tror også det må ha skjedd noe helt spesielt med Frankrike under VM. Angivelig skal det ha vært Nicolas Anelkas ord til trener Raymond Domenech som utløste det franske kaoset, men Riise tror likevel at det ligger noe mer bak.

- Det må ha vært noe der som vi ikke vet om. Det virker som et veldig ekstremt tilfelle, sier nordmannen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.